Manifestări dedicate Unirii Principatelor Române în judeţul Cluj

Cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române, Prefectura Cluj organizează, de la ora 10:00, un ceremonial la statuia lui Alexandru Ioan Cuza din Cluj-Napoca, la care va participa şi Înaltpreasfinţitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, informează Ziarul Lumina.

Primăria Cluj-Napoca organizează, de la ora 17.30, în Piaţa Unirii, un spectacol folcloric susţinut de renumiţi interpreţi de muzică populară, între care Vladuţa Lupău, Ioana Stetco, Anca Ilca Mureşan, Lucia Potra, Silviu Adrian Popa, Mariana Anghel şi Dumitru Fărcaş, alături de Ansamblul folcloric „Tradiţii“, Orchestra Regal Transilvan. De asemenea, clujenii vor putea urmări un spectacol de focuri de artificii programat de la ora 20:00, în Piaţa „Avram Iancu“.

Casa Municipală de Cultură din Gherla găzduieşte sâmbătă, 24 ianuarie 2015, un spectacol festiv cu ocazia împlinirii a 156 de ani de la Unirea Principatelor Române. Programul cuprinde o cuvântare despre semnificaţia Unirii Principatelor Române susţinută de prof. Mihai Meşter, un concert susţinut de Fanfara Municipală Gherla – dirijor Vasile Chiş, de Corala Magna – dirijor Valer Perşa şi de Ansamblul Folcloric „Ardealul“. Spectacolul începe la ora 16:00, iar intrarea este liberă.

Primăria Municipiului Dej şi Cercul Pedagogic al Profesorilor de Istorie Dej a organizat vineri, 23 ianuarie, mai multe manifestări dedicate Unirii Principatelor Române, la Centrul Cultural „Arta“. Cu acest prilej a avut loc un Simpozion intitulat „Uniţi în gând şi-n suflet“, prilej cu care au fost prezentate temele: „Momente premergătoare Unirii Principatelor Române“; „Marile reforme din timpul domnitorului Alexandru Ioan Cuza“. Programul a continuat cu momente artistice. De asemenea, la Biblioteca Municipală din Dej poate fi vizitată o expoziţie de carte intitulată „Mica Unire“, iar la Muzeul Municipal Dej poate fi vizitată o expoziţie de foto-documente cu titlul „Unirea Principatelor Române din anul 1859“, ce poate fi vizitată până în data de 30 ianuarie.

Comentarii Facebook


Știri recente