Manifestare Eminescu la Seminarul Teologic „Sf. Ioan Casian” din Tulcea

manifestare-eminescu-la-seminarul-teologic-sf

La Seminarul Teologic Sf. Ioan Casian din Tulcea a avut loc vineri, 15 ianuarie 2016, o serbare şcolară închinată poetului naţional Mihai Eminescu.

Manifestarea a debutat cu o slujbă de pomenire oficiată de Preasfinţitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, în Paraclisul Seminarului şi cu un cuvânt rostit de ierarh în legătură cu latura religioasă a poeziei eminesciene.

În continuare dl. prof. Mihai Marinache a prezentat referatul cu tema Eminescu şi Teatrul, după care elevi seminarişti au recitat din lirica eminesciană, iar corala Seminarului a susţinut un microconcert de piese pe versuri ale poetului naţional.

Tot cu acest prilej a fost vernisată o Expoziţie cuprinzând volume de poezie şi teatru de M. Eminescu, precum şi vechi tipărituri bisericeşti şi laice aflate în biblioteca Seminarului.

Întreaga săptămână 11-15 ianuarie 2016 a fost închinată de elevii seminarişti aniversării Eminescu, în cadrul Seminarului având loc o serie de activităţi culturale, literare şi artistice, ce au culminat cu manifestările de astăzi.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente
Conferinţă la Târgu Ocna

Sfântul Antim Ivireanul evocat la Târgu Ocna

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, și la inițiativa părintelui protoiereu Ioan Bârgăoanu, Protopopiatul Onești a organizat marți, 27 septembrie,  conferința teologică Trei sute de ani  de ani de la moartea martirică…