Manifestare Eminescu la Seminarul Teologic „Sf. Ioan Casian” din Tulcea

La Seminarul Teologic Sf. Ioan Casian din Tulcea a avut loc vineri, 15 ianuarie 2016, o serbare şcolară închinată poetului naţional Mihai Eminescu.

Manifestarea a debutat cu o slujbă de pomenire oficiată de Preasfinţitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, în Paraclisul Seminarului şi cu un cuvânt rostit de ierarh în legătură cu latura religioasă a poeziei eminesciene.

În continuare dl. prof. Mihai Marinache a prezentat referatul cu tema Eminescu şi Teatrul, după care elevi seminarişti au recitat din lirica eminesciană, iar corala Seminarului a susţinut un microconcert de piese pe versuri ale poetului naţional.

Tot cu acest prilej a fost vernisată o Expoziţie cuprinzând volume de poezie şi teatru de M. Eminescu, precum şi vechi tipărituri bisericeşti şi laice aflate în biblioteca Seminarului.

Întreaga săptămână 11-15 ianuarie 2016 a fost închinată de elevii seminarişti aniversării Eminescu, în cadrul Seminarului având loc o serie de activităţi culturale, literare şi artistice, ce au culminat cu manifestările de astăzi.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente