Mănăstirile din Bucovina au atras atenția unui jurnalist britanic care numește România „bijuterie est-europeană”

„Magnificele mănăstiri pictate care au acum un statut de patrimoniu UNESCO” au atras atenția unui renumit jurnalist de călătorie britanic care a scris un articol în ziarul Daily Mail intitulat „Din România cu dragoste: Aventurându-mă în inima acestei bijuterii est-europene, acolo unde viața s-a schimbat puțin peste secole”.

În articolul publicat la jumătatea lunii ianuarie, Jurnalista Wendy Driver a împărtășit impresiile de la ultima sa călătorie în România. Ea constată că țara noastră este „una dintre cele mai bune destinații din Europa” în ceea ce privește prețurile.

Wendy Driver scrie despre experiența ei în Maramureș, „o regiune frumoasă de păduri și dealuri păstrată intact”, dar și în Bucovina, acolo unde a vizitat mănăstirile ortodoxe înconjurate de fortificații care „datează din perioada medievală când artiștii pictau fresce nu doar în interiorul bisericilor, ci și pe fiecare centimetru din exterior”.

„Culorile fațadelor erau atât de vibrante încât ai fi spus că au fost pictate ieri. Unele reprezentau povestiri biblice, dar altele indicau scene îngrozitoare de tortură și ucidere a martirilor români”, relatează jurnalista.

Vezi și: Ce spune actriţa taiwaneză Tsao Hsuan despre Mănăstirea Izvorul Mureşului

Biserica Ortodoxă Română  este creatoarea și păstrătoarea unui bogat și inestimabil tezaur patrimonial-cultural, întruchipat în mii de lăcașuri de cult-monumente istorice, răspândite în toate zonele țării, reprezentând peste 60% din obiectivele patrimonial-culturale imobile din România.

Acest tezaur apreciat de tot mai mulți turiști din toată lumea este pus în lumină și valorificat spre edificarea spirituală a credincioșilor de Agenția de Pelerinaje Basilica Travel care propune o vastă ofertă de pelerinaje interne în 2019.

Foto: Fațada vestică a Mănăstirii Voroneț ©Cathy Cooper/Daily Mail

Comentarii Facebook


Știri recente

Muzeu băcăuan dedică o expoziție Mănăstirii Bogdana de pe Valea Trotușului, unde a fost stareț Sf. Teodosie de la Brazi

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău, în parteneriat cu Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, a inaugurat joi expoziția foto-documentară „Istorie, Sfințenie și Moștenire: Mănăstirea Bogdana”. Au fost expuse fotografii, manuscrise, documente, obiecte liturgice și de cult și icoane, precum și…