Mănăstirea Schimbarea la Faţă din Ellwood City își sărbătorește hramul. Lăcașul de cult a fost ctitorit de Maica Alexandra (Principesa Ileana a României)

În perioada 5-6 august 2016, cu prilejul hramului, Mănăstirea Schimbarea la Faţă din Ellwood City, Pennsylvania (SUA), va organiza un pelerinaj în cinstea Maicii Alexandra (Principesa Ileana a României), ctitorul mănăstirii.

Anul acesta se împlinesc 26 de ani de la trecerea la Domnul a Principesei Ileana, fiica regelui Ferdinand I, care a intrat în monahism cu numele de Alexandra.

Punctul central al manifestărilor va fi Sfânta Liturghie ce va fi oficiată în data 6 august 2017 de Înaltpreasfinţitul Părinte Nataniel, Arhiepiscop de Detroit. În aceeași zi va avea loc și o loc o procesiune de la biserica principală a mănăstirii, până la paraclisul Sfintei Mari Ducese Elisabeta, notează site-ul oficial al lăcașului de cult monahal.


Principesa Ileana a României s-a retras în anul 1961 la Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului din Bussy-en-Othe, Franţa, cu îndrumarea Mitropolitului Antonie Bloom de Suroj.

În anul 1967, a îmbrăcat haina monahală, devenind Maica Alexandra. Tot în 1967, Maica Alexandra a ctitorit Mănăstirea Schimbarea la Faţă din Ellwood City, Pennsylvania – primă mănăstire ortodoxă de obşte românească din America de Nord.

În vârstă de 82 de ani, Maica Alexandra a trecut la cele veşnice, în data de 21 ianuarie 1991, la spitalul St Elizabeth din Youngstown, Ohio. Este înmormântată în curtea Mănăstirii Schimbarea la Faţă.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente