Mănăstirea „Izvorul Tămăduirii”- Drugănescu și-a sărbătorit hramul

Vineri, 17 aprilie 2015, în ziua slăvitului praznic al Izvorului Tămăduirii, Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica din lemn a Mănăstirii Izvorul Tămăduirii-Drugănescu, ca are ocrotitori pe „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, pe „Sfinţii Martiri Brâncoveni: Constantin Vodă cu cei patru fii ai săi Constantin, Ştefan, Radu, Matei, şi sfetnicul Ianache” și pe „Sfântul Teodor Tiron”.

Acest aşezământ monahal se află în incinta Centrului Pastoral-Cultural „Gavril Drugănescu”, din localitatea Floreşti-Stoeneşti, Protopopiatul Bolintin.

Pentru bucuria duhovnicească a credincioşilor, de la Catedrala episcopală din Giurgiu au fost aduse spre închinare fragmente din moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina şi ale Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, alături de moaștele Sfântului Ierarh Ambrozie, al Mediolanului, care sunt păstrate și așezate spre închinare în biserica Mănăstirii Izvorul Tămăduirii- Drugănescu.

După Sfânta Liturghie, potrivit episcopiagiurgiului.ro, Preasfinţitul Părinte Ambrozie, înconjurat de soborul de preoţi şi diaconi, şi în prezenţa a numeroşi copii au pornit în procesiune spre altarul de vară, amenajat în pridvorul Conacului brâncovenesc „Gavril Drugănescu”, unde a fost săvârşită slujba de Sfinţire a Apei, numită şi Aghiasma Mică.

În continuare, Preasfinţia Sa a rostit un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre frumuseţea duhovnicească pe care o reprezintă praznicul Izvorului Tămăduirii pentru noi creştinii, subliniind totodată şi rolul deosebit pe care îl are Maica Domnului în iconomia mântuirii noastre. Sfânta Fecioară Maria, a arătat Preasfinţia Sa, ne umbreşte cu harul pe care ea l-a primit de la Hristos. De aceea, ea poate fi numită fântână a harului dumnezeiesc, fiind pururea rugătoare şi in acelaşi timp şi mijlocitoare pentru oameni către tronul Dreptului Judecător, a încheiat Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului.

La final, Episcopul Giurgiului le-a dăruit monahiei Cecilia Moldoveanu, stareţa Schitului Găiseni, monahiei Teodora Marinescu, stareţa schitului Mironești, domnului Mihai Mărgărit, ctitorul sfântului locaș, câte o icoană cu Maica Domnului, Almanahul bisericesc pe anul 2014 și revista Familia Ortodoxă, iar Monahiei Filofteia Plăcintar, stareța Mănăstirii Izvorul Tămăduirii, o icoană cu chipul Maicii Domnului și un metanier.

Credincioșii prezenți au primit pastorala Chiriarhului prilejuită de Praznicul Învierii Domnului 2015, icoane cu scena Învierii Domnului, reproducere după pictura Părintelui Arsenie Boca, iar copiilor care desfășoară activități culturale și educative la Centrul Cultural „Gavril Drugănescu”, le-au fost oferite diverse daruri și dulciuri.

Comentarii Facebook


Știri recente