Mănăstirea „Băile Herculane” îşi va sărbători hramul

Cu prilejul sărbătoriiNaşterii Maicii Domnului, MănăstireaBăile Herculaneîşi va sărbători hramul, marţi, 08 septembrie 2105. Sfânta Liturghie din ziua praznicului va fi oficiată de către Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi, într-un foişor special amenajat lângă troița din centrul oraşului.

„Aşezământul monahal din cunoscuta staţiune Băile Herculane a apărut la iniţiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, la vremea respectivă fiind Episcop al Caransebeşului, care a dorit să pună în valoare Vila Doboşanu, donată în anul 1925 Episcopiei Caransebeşului şi luată abuziv în anul 1948 de regimul comunist. Odată cu trecerea anilor aşezământul monahal-social a primit contur, având în componenţă paraclis, trapeză, chilii şi camere de oaspeţi”, informează Darius Herea de la Biroul de Presă al Episcopiei Caransebeşului.

În anul 2007, la propunerea Preasfinţitului Părinte Lucian, Sinodul Mitropolitan al Banatului a ridicat aşezământul la rang de mănăstire.

Comentarii Facebook


Știri recente