Mama creştină cinstită la praznicul Bunei Vestiri

Pentru al doilea an consecutiv, biserica parohiei Moniom a găzduit, la praznicul Bunei Vestiri, un moment artistic dedicat femeii creştine şi, în special, mamei creştine. Pornind de la ideea că Maica Domnului – prin smerenia, curăţia şi asumarea cu care a primit vestea cea bună a întrupării Domnului – este model pentru toate mamele din toate timpurile, membrii Centrului de tineret „Sf. Arh. Mihail şi Gavriil” şi-au cinstit aşa cum se cuvine pe cele care le-au dat viaţă.

Astfel, la orele serii, biserica a devenit neîncăpătoare pentru mulţimea de copii, mame, bunici şi alţi invitaţi din localitate şi din municipiul Reşiţa, dornici să fie împreună într-o „altfel de rugăciune”. O rugăciune de mulţumire închinată Domnului şi Preacuratei Sale Maici din glasuri curate de copii.Momentul artistic, pregătit cu multă dăruire de prof. Georgiana Ciucur, a debutat cu citirea Evangheliei praznicului de către preotul paroh, urmată de cântarea troparului Bunei Vestiri de către membrii centrului. A urmat un program bogat de cântece şi poezii închinate Maicii Domnului şi mamei creştine care a adus multă sensibilitate şi emoţie în inimile celor prezenţi.

În cea de-a doua parte a programului, copiii şi mamele sau bunicile lor, au avut ocazia să-şi mărturiseasca deschis sentimentele de dragoste care îi unesc. Cu acest prilej, copiii au înmânat mamelor diplome de mulţumire, iar toate femeile prezente au primit, simbolic, o floare în dar.

Manifestarea s-a încheiat cu o scurtă intervenţie a doamnei Liubiţa Raichici – conducătoarea Direcţiei de Cultură a judeţului, care a recitat un poem din creaţia proprie. Totodată, doamna Liubiţa Raichici a acordat părintelui paroh şi tuturor ostenitorilor centrului „Diploma de excelenţă pentru noeobosita grijă ce o poartă copiilor şi tinerilor întru sporirea vieţii duhovniceşti pe aceste meleaguri”, din partea Direcţiei Judeţene pentru Cultură Caraş-Severin.

(Articol realizat Pr. Mihai Ciucur)

Comentarii Facebook


Știri recente