„Maica Domnului este ocrotitoarea familiei” | 9 cuvinte ale Patriarhului nostru despre Fecioara Maria 

9 citate despre MD

1. Maica Domnului este ocrotitoarea familiei și a părinților care nasc copii; este ocrotitoarea copiilor, a mamelor, dar și a fecioarelor.


2. Maica Domnului este bucurie și iubire pentru cei pe care nu-i mai iubește nimeni, pentru cei uitați, pentru cei singuri, pentru cei abandonați.


3. Maica Domnului este model de smerită ascultare.


4. Maica Domnului ne arată taina Bisericii care duce la viaţă veşnică pe cei care cred în Hristos.


5. Ea este o mamă a suferinţelor, a durerilor. De aceea, ea înţelege şi simte orice suferinţă şi orice durere din familie, orice suferinţă a părinţilor care cresc copii şi îi îngrijesc, precum simte şi bucuriile celor care primesc ajutorul lui Dumnezeu.


6. Maica Domnului în rugăciune reprezintă Biserica, iar Hristos este viaţa Bisericii. El este izvorul vieţii, iar Maica Domnului, prin puterea harului primit de la Hristos, devine şi ea izvor purtător de viaţă.


7. Maica Domnului este model pentru toți cei care ascultă cuvântul lui Dumnezeu și îl fac roditor.


8. Maica Domnului este rugătoare şi mijlocitoare pentru oameni mai ales când ei se află în situaţii grele.


9. Toată cinstea și slava Maicii Domnului vin din calitatea ei de Mamă, Născătoare de Dumnezeu.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

IPS Ciprian: Ca să ajungem la căință trebuie să conștientizăm valoarea morală a faptelor noastre, raportându-ne la ceea ce ne învață Hristos în Sfânta Evanghelie

Credincioșii Parohiei vrâncene Petrești au participat duminică la Sfânta Liturghie săvârșită de IPS Ciprian în biserica Nașterea Maicii Domnului din localitate. Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei le-a explicat că pentru a ajunge la căință ‘trebuie să…