Luni se întruneşte Sfântul Sinod al Episcopilor Patriarhiei Sârbe

Holy Synod of Serbian Patriarchate

Sfântul Sinod al ierarhilor Bisericii Ortodoxe Sârbe se va întruni luni la propunerea Preafericitului Părinte Irineu, Patriarhul Serbiei.

Sinodul episcopilor sârbi va începe oficial prin celebrarea Sfintei Liturghii şi a slujbei de Te Deum în Biserica Sfinţii Apostoli din Peć. Şedinţa de lucru a Sfântului Sinod din 15 mai 2017 se va desfăşura în Sala Sinodală a Palatului Patriarhiei din Belgrad.

Sfântul Sinod al episcopilor Bisericii Ortodoxe Sârbe este compus din toţi episcopii eparhioţi şi îşi desfăşoară activitatea sub preşedinţia Patriarhului.

spc.rs

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Catavasier

La Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă a apărut cartea Catavasier sau Octoih Mic. Cartea cuprinde: Cântările Învierii pe cele opt glasuri, Polielee și Mărimuri, Catavasiile de peste an și alte cântări de trebuință din…

PS Sofronie: Avem datoria să păzim unitatea Bisericii

Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a sfințit duminica aceasta biserica cimitirului parohial din Husasău de Criș, informează Pr. Cristian Rus, consilier cultural și relații mass-media al Eparhiei. După târnosirea locașului cu hramurile Învierea lui Lazăr…