Lucrările conferinței pastoral-misionare de primăvară în protopopiatul Giurgiu

Pe 27 mai, la Mănăstirea Sfântul Ioan Rusul din localitatea Slobozia de Giurgiu s-au desfășurat lucrările Conferinței pastoral-misionare semestriale de primăvară dedicate anului: „2013 – Anul omagial al Sfinților Îmnpărați Constantin și Elena”. Evenimentul a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii în altarul de vară al mănăstirii. La lucrările conferinței care au fost prezidate de Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, au luat parte preoții din Protopopiatul Giurgiu, după cum informează episcopiagiurgiului.ro

Referatele care au fost susținute cu acest prilej au tratat tema Sfinții Împărați Constantin și Elena – susținători ai Bisericii” (politica socială și religioasă a lui Constantin cel Mare și relațiile dintre Stat și Biserică, viața bisericească în timpul împăratului Constantin cel Mare).

Totodată, au fost aduse în discuție și diverse probleme curente ale activității pastoral-misionare și administrative cu care se confruntă parohiile din cuprinsul Episcopiei Giurgiului, insistându-se asupra continuării activității administrativ-gospodărești, social filantropice și culturale la nivelul fiecărei parohii. În cadrul evenimentului s-a făcut o prezentare amănunțită a activității Sectorului Agricol și Silvic al eparhiei noastre, subliniindu-se cu acest prilej necesitatea sprijinirii de către fiecare preot a acestui sector în vederea dezvoltării lui la nivel eparhial. De asemenea, preoților le-au fost aduse la cunoștință Hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, luate în ședința de lucru din 28 februarie 2013. În același timp a fost amintită Hotărârea Sfântului Sinod luată în ziua de 29 octombrie 2012, cu privire la declararea anului 2014 ca „Anul omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii și al Sfintei Împărtășanii) și Anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni în Patriarhia Română”.

La final, preoții participanți au primit ca dar din partea Preasfințitului Părinte Ambrozie Albumul „Mănăstirea Sfântul Ioan Rusul” și lucrarea „Cuvântări și predici” vol I și II, editată de Arhiepiscopia Bucureștilor.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente