Lucrări la subsolul 3 al Catedralei Mântuirii Neamului

Pe șantierul Catedralei Mântuirii Neamului, în perioada 28 iunie – 5 iulie, eforturile au fost concentrate asupra lucrărilor de la subsolul 3. Din cauza vremii toride elementele din beton sunt stropite cu apă în fiecare oră pentru a nu afecta calitatea materialului.

„Stâlpii verticali de la subsolul 3, stâlpii perimetrali, pereții perimetrali și zidurile de compartimentare sunt executate în proporție de 70 %, asta însemnând undeva în axul 30 din vreo 44 de axe. Se lucrează în funcție de temperatura mediului exterior, se bea apă tot timpul și se fac pauze de lucru când temperatura mediului depășește 35 grade Celsius. Echipamentul de protecție pentru muncitori este riguros controlat de așa natură încât să nu avem probleme cum ar fi arsuri de la soare sau de altă natură, zgârieturi, accidente care pot interveni în orice clipă sau căderi de la înălțime”, a declarat pentru TRINITAS TV Ing. Gabriel Năstase, șef CTC – Șantierul Catedralei Mântuirii Neamului.

Pentru cei aproximativ 300 de muncitori care lucrează pe șantier s-au luat măsuri de protecție întrucât în ultima perioadă temperaturile au depășit 30 grade.

„Am început și o etapă de turnare a betoanelor dimineața după ora 05:00 în așa mod încât trebuie evitată temperatura mediului de afară care în unele situații ne-a adus probleme deosebite în sensul că unora dintre muncitori li s-a înfundat pompa de turnare cu beton și pot apărea și disfuncții în continuitatea elementelor pe care le turnăm. Urmare acestui lucru s-a programat turnarea ori dimineața ori seara când temperatura mediului este cât de cât propice pentru asemenea marcă de beton. Încercăm să ne adaptăm mediului exterior, dar în același timp singurul nostru ghid este acela de a ne încadra în graficul de execuție, grafic care trebuie finalizat pentru cota + sau – 0,0 la 30 noiembrie 2012. Este mult de lucru, în afară de acest subsol mai sunt de turnat încă două subsoluri, subsolul 2, subsolul 1. Sunt peste 300 de muncitori și vom face tot ce este posibil ca să ne încadrăm în termenul propus, dar în același timp și calitatea lucrărilor să nu lase de dorit ci dimpotrivă, să fim exemplu pentru toate celelalte șantiere ale firmei pe care o reprezint”, a mai adăugat Ing. Gabriel Năstase.

Cei care doresc să afle mai multe informații dar și cum pot contribui la realizarea lucrărilor pentru noua Catedrală patriarhală pot consulta site-ul www.catedralaneamului.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente