Liturghie arhirească în biserica Seminarului Teologic Ortodox din Alba Iulia

În prima săptămână a Sfântului și Marelui Post al Paștilor, școlile teologice albaiuliene s-au aflat în cadrul Săptămânii duhovniceşti. Cu acest prilej, elevii seminariști și studenții teologi și-au întensificat programul de rugăciune, participând, dimineața, la slujba Utreniei și a Ceasurilor, iar seara, la slujba Pavecerniței Mari, în cadrul căreia s-a citit Canonul Sfântului Andrei Criteanul, a precizat Pr. Oliviu Botoi, Consilier cultural al Arhiepiscopiei Alba Iuliei.

La sfârșitul acestei săptămâni, vineri, 18 martie 2016, la orele serii, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a oficiat Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfințite în Biserica „Sfântul Simion Ștefan” din incinta campusului școlar al Seminarului Teologic Ortodox din Alba Iulia.

În cadrul slujbei de seară a fost sfințită icoana Maicii Domnului, copie după icoana făcătoare de minuni „Panthanasa”, de la Mănăstirea Vatoped din Muntele Athos.

La finalul slujbei, în cuvântul de învățătură, Arhiepiscopul Alba Iuliei a subliniat importanța pe care o are Maica Domnului, ca mijlocitoare către milostivul său Fiu, în lucrarea virtuților și dobândirea Duhului Sfânt. Pentru fiecare creștin, încrederea în ajutorul Maicii lui Hristos aduce mângâiere sufletească, balsam mântuitor și nădejdea vieții celei de veci.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente