Liturghie arhiereasca la Tilisca, judetul Sibiu

Credincioşii din Tilişca au trăit o bucurie duhovnicească deosebită în duminica trecută, la 25 ianuarie 2015, când Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului a oficiat Sfânta Liturghie în istoricul locaş de cult din localitatea din Mărginimea Sibiului, biserică închinată Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil.

La slujba arhierească au participat primarul comunei Tilişca, Dumitru Răceu, autorităţi locale şi oaspeţi. În soborul slujitor s-au aflat decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă “Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel, protopopul de Sălişte, Petru-Toader Damian şi slujitori de la sfintele altare din împrejurimi, potrivit mitropolia-ardealului.ro.

La finalul Sfintei Liturghii, ierarhul a tâlcuit Evanghelia duminicală, în care ni s-a prezentat întâlnirea vameşului Zaheu cu Mântuitorul Iisus Hristos. Ierarhul i-a felicitat pe credincioşii din Tilişca pentru ataşamentul lor şi dragostea faţă de Biserica străbună şi cele sfinte, iar mai apoi a oferit preotului paroh, Ioan Teşa, distincţia “Crucea şaguniană pentru clerici”, ca încununare a întregii activităţi pastoral-misionare din satul sibian, însumând peste 35 de ani de trudă la acest sfânt altar.

Ceremonia a continuat cu oferirea aceleiaşi distincţii, dar pentru mireni, domnului inginer dr. Dumitru Teodor Banciu, fost primar al oraşului Sălişte şi un binefăcător şi sprijinitor al activităţilor misionare ale Bisericii.

Credincioşii au avut posibilitatea ca, la ieşire din sfântul locaş, să se închine la capul Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei, păstrat într-o raclă la Catedrala mitropolitană din Sibiu. Credincioşii au fost binecuvântaţi şi au primit iconiţe ale ierarhului sfânt.

Comentarii Facebook


Știri recente