Liturghie arhierească la Schitul Naşterea Sf. Ioan Botezătorul din Molid, jud. Suceava

La 25 ianuarie 2015, IPS Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor s-a aflat in mijlocul obstei monahale de la Schitul Naşterea Sf Ioan Botezătorul, din Molid, jud Suceava.

Ierarhul a fost asteptat de soborul de preoti si diaconi, purtand Sf Evanghelie si Sf Cruce, pentru a savarsi impreuna Sf Liturghie in biserica schitului. Raspunsurile liturgice au fost date de un grup de seminaristi si teologi. Dupa oficierea slujbei, IPS Pimen a tinut cuvant de invatatura.

Sfantul locas a fost aproape neincapator pentru credinciosii veniti sa se impartaseasca din darul Sf Liturghii arhieresti. Inchinatorii veniti de departe au primit la final,din partea obstei de calugari, pachete cu hrana.

Schitul Nasterea Sf Ioan Botezatorul este situat la 10 km de Manastirea Voroneţ si a fost ridicat in anul 2005, pe un teren donat de o credincioasa inca din anul 2001.

La initiativa IPS Părinte Pimen, aici ia fiinta un schit de calugari cu sapte vietuitori, avandu-l ca staret pe protosinghelul Gavriil Velicu.

Biserica schitului este din lemn iar in interior este pictata aproape in intregime. Corpul de chilii, clopotnita,altarul de vara si cladirea de utilitati intregesc ansamblul asezamantului monahal de la Molid.

Clopotnita este deosebita ca valoare arhitectonica si pentru vechimea ei de 140 de ani. A fost primita in dar de la Manastirea Doroteea, demontata bucata cu bucata si refacuta in intregime la schit.

Comentarii Facebook


Știri recente