Liturghie arhierească la Roquetas de Mar

Preasfințitului Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei s-a aflat duminică, 14 decembrie 2014, în mijlocul credincioşilor Parohiei Ortodoxe Române ,,Botezul Domnului” din Municipiul Roquetas de Mar, Provincia Almeria. Cu acest prilej, Preasfinţia Sa a binecuvântat noul lăcaș prin stropirea cu Aghiasmă Mare şi a oficiat Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Din soborul slujitor au făcut parte: preotul paroh Gheorghe Adrian Fofiu, Preacucernicul Părinte Consilier Dorin Cătălin Sas, parohul românilor din Valdemoro, precum și Precucernicul Părinte Florin Petruț, parohul ortodocșilor din Almeria.

Biserica Ortodoxă din Roquetas de Mar, a cultivat dintotdeauna bunele relații cu celelalte culte, în special cu Biserica Catolică, precum și cu autoritățile Statului Spaniol. Astfel, credincioșii au fost onorați de prezența Domnului Primar Gabriel Amat Ayllón, Președintele Deputacion de Almeria, care a fost însoțit de consilieri ai Primăriei Roquetas de Mar, de prezența Episcopului Catolic de Almeria, Excelența Sa Dr. D. Adolfo González Montes, care a fost însoțit de către Sfinția Sa, Părintele Miguel Romera, Vicarul Economic al Episcopiei de Almeria, precum și a Doamnei Florența Ciubotaru, Viceconsul de Almeria. Din partea comunității greco catolice din Almeria a fost prezent Precucernicul Părinte Gheorghe Boroș, după cum aflăm de la Biroul de presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei.

După citirea Sfintei Evanghelii, Preasfinţia Sa a rostit un bogat cuvânt de învățătură și i-a încurajat pe credincioși să continue lupta cea bună pentru dobândirea Împărației Veșnice.

În cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit în treapta preoției părintele diacon Florin Edu, ca preot misionar pentru protopopiatul Castilla la Mancha. Răspunsurile la slujba arhierească au fost date de corul parohiei.

La final, Pr. Gheorghe Adrian Fofiu parohul din Roquetas de Mar a mulțumit lui Dumnezeu și tuturor credincioșilor pentru jertfa depusă de-a lungul timpului, Domnului Primar pentru sprijinul acordat comunității, Excelenței Sale Dr. D. Adolfo González Montes, Episcopul Catolic de Almeria, cărora, în semn de apreciere și recunoștință le-a dăruit câte o cruce. De asemenea, Preasfințitului Părinte Timotei i-a dăruit o icoană cu Arhiereul cel Veșnic, Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

Comentarii Facebook


Știri recente