Liturghie arhierească la Mănăstirea Chiroiu

În ziua sărbătorii Intrării în Biserică a Maicii Domnului, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Chiroiu, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Din soborul slujitor au făcut parte: părintele vicar eparhial, Arhimandritul Rafail Mîţ, părinții consilieri Florin Daniel Enaşcu, Florin Ionescu și Nicușor Silviu Dascălu, Părintele Protopop Aurel Berbec, preacuvioşi părinţi stareţi din cadrul Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor şi un sobor de preoţi şi diaconi.

La această sărbătoare, Preasfinția Sa a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Cornel – Vasilică Andrei, ce urmează a fi hirotonit preot pe seama parohiei Ogoru, cu hramul Sfântul Ierarh Spiridon din Protopopiatul Lehliu.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa, a vorbit despre sărbătoarea Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, despre exemplul de smerenie în ascultare pe care ni-l dă Sfânta Fecioară, la începutul Postului Nașterii Mântuitorului.

A fost oficiată slujba de parastas pentru ctitorii mănăstirii, iar după Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa și soborul de slujitori au săvârșit slujba de sfințire a Icoanei Maicii Domnului – Gherontița, care împodobește biserica sfintei mănăstiri.

Comentarii Facebook


Știri recente