Liturghie arhierească la Malaga

liturghie-arhiereasca-la-malaga

În Duminica de după Botezul Domnului, 10 ianuarie 2016, Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei, a slujit Sfânta Liturghie arhierească în Parohia ortodoxă română Sfântul Ioan Botezătorul din Malaga, după cum informează site-ul oficial al Eparhiei.

La finalul slujbei, Preasfinția Sa a adresat credincioșilor prezenți un cuvânt de învățătură în care a nuanțat câteva aspecte despre începutul propovăduirii Mântuitorului. Mântuitorul își începe activitatea Sa cu aceleași cuvinte pe care le rostea și Ioan Botezătorul: Pocăiți-vă că s-a apropiat Împărăția cerurilor! Dar ce înseamnă pocăința? Pocăința nu înseamnă aderența la o sectă anume, intitulându-te pocăit, ci pocăința este un proces care începe de la Botez, când ne lepădăm de Satana și făgăduim că ne unim cu Hristos, și merge până la mormânt. Toată viața trebuie să fie un proces al pocăinței.

Din acest proces fac parte: Spovedania, Împărtășania, smerenia și plinirea a tot cuvântul Domnului Iisus Hristos.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente
Festival Colinde Alesd

Aleșd: Festivalul de Colinde și Tradiții Creștine

Duminică, 4 decembrie 2016, a avut loc în biserica Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, din orașul Aleșd, ediția a șaptea a Festivalului de Colinde și Tradiții creștine. Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, și prin grija…