Liturghie arhierească la complexul monastic de la Piatra Tăieturii

Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a oficiat duminică, 17 ianuarie 2016, Sfânta Liturghie la complexul monastic de la Piatra Tăieturii, situat în Munţii Bistriţei, informează site-ul doxologia.ro.

Din soborul slujitor a făcut parte părintele stareţ Antonie Brehuescu şi de un sobor de preoţi şi diaconi.

Cuvântul de învăţătură al arhiereului a reamintit celor prezenţi necesitatea de a urma întocmai învăţătura Sfintei Evanghelii, spre a trăi cu adevărat creştineşte: „Trebuie să-I mulțumim lui Dumnezeu în fiecare clipă pentru binefacerile pe care ni le dă. Între binefaceri, se numără și necazurile, pentru că necazul ne cheamă mai repede la Dumnezeu și ne aduce aminte că suntem muritori și că trebuie să ne trăim viața după învățătura Sfintei Evanghelii, pentru a avea un sfârșit cu adevărat creștinesc”.

După Sfânta Liturghie, credincioşii împreună cu soborul de preoţi şi diaconi l-au urmat pe Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen la Peştera Sfântului Cuvios Antonie, unde s-au oficiat rugăciuni.

***

Lăcaşul de cult din Munţii Bistriţei, cunoscut sub numele de Piatra Tăieturii, cuprinde biserica cu hramul „Naşterea Maicii Domnului“, paraclisul închinat Sfântului Ilie Tesviteanul, Peştera „Sfânta Cruce“, Peştera „Sf. Antonie cel Mare“ şi un corp de chilii şi anexe.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Statistici | Filantropie şi dăruire pentru semeni. Mii de persoane au beneficiat de Programele „Sănătate pentru Sate” şi „Prevenție și educație pentru sănătate”

Prin programele Sănătate pentru Sate şi Prevenție și educație pentru sănătate, derulate cu binecuvântarea Patriarhului Daniel, mii de români au fost îndrumaţi şi ajutaţi pentru a-şi îmbunătăţi starea de sănătate. Ei au fost consiliaţi de…

Patriarhul Daniel la Curtea de Arges

Primire călduroasă a Patriarhului Daniel la Curtea de Argeș. Preafericirea Sa va participa la evenimentele dedicate celor 500 ani de existență a ctitoriei Sfântului Neagoe Basarab

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a ajuns luni seară la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, unde a fost întâmpinat de IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, și de sute de credincioși, între…