Liturghie arhierească la Catedrala „Sfântul Spiridon” – Nou din București

Cu binecuvântarea Patriarhului României, la Catedrala „Sfântul Spiridon Nou” – Paraclis Patriarhal din București, duminică, 28 februarie 2016, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Ioan Casian de Vicina, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a celor două Americi, alături de un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură rostit după citirea Pericopei Evanghelice (n.r. Sf. Ev. Luca 15, 11 – 32), Preasfințitul Părinte Episcop Ioan Casian de Vicina le-a vorbit credincioșilor prezenți în număr mare despre efectele păcatelor personale asupra semenilor noștri: „Sfânta Scriptură spune: «Tată, am greșit la cer și înaintea ta». Deci, păcatul nu înseamnă o afectare doar a relației pe orizontală, în cadrul familiei, societății sau cu un prieteni ori cunoscut. În momentul în care păcatul este săvârșit el este făcut atât împotriva lui Dumnezeu, cât și împotriva aproapelui. Creștinismul nostru, viața noastră creștină ca persoane în Biserică, bărbat sau femeie, tânăr sau mai în vârstă, viața creștină înseamnă o atenție și o atitudine reală atât față de Dumnezeu, cât și față de aproapele nostru”.

Părintele arhimandrit Veniamin Goreanu, Consilier Patriarhal, a mulţumit Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, pentru „că ne-a oferit bucuria de a-l avea ca oaspete pe Preasfinţitul Părinte Ioan Casian de Vicina”, după cum a precizat părintele Veniamin. De asemenea, părintele consilier a adresat mulţumiri Preasfinţiei Sale pentru oficierea Sfintei Liturghii şi pentru cuvântul de învăţătură rostit.

La finalul Sfintei Liturghii, ierarhul a primit din partea slujitorilor Catedralei „Sfântul Spiridon Nou” și a credincioșilor o icoană cu chipul Sfântului Ierarh Spiridon, ocrotitorul locașului de cult și un buchet de flori.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Statistici | Filantropie şi dăruire pentru semeni. Mii de persoane au beneficiat de Programele „Sănătate pentru Sate” şi „Prevenție și educație pentru sănătate”

Prin programele Sănătate pentru Sate şi Prevenție și educație pentru sănătate, derulate cu binecuvântarea Patriarhului Daniel, mii de români au fost îndrumaţi şi ajutaţi pentru a-şi îmbunătăţi starea de sănătate. Ei au fost consiliaţi de…

Patriarhul Daniel la Curtea de Arges

Primire călduroasă a Patriarhului Daniel la Curtea de Argeș. Preafericirea Sa va participa la evenimentele dedicate celor 500 ani de existență a ctitoriei Sfântului Neagoe Basarab

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a ajuns luni seară la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, unde a fost întâmpinat de IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, și de sute de credincioși, între…