Liturghie Arhierească la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Zalău

Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, a fost prezent duminică, 07 februarie 2016, în mijlocul credincioșilor Parohiei Adormirea Maicii Domnului din Zalău, informează Arhid. Adrian Onic, Consilier Cultural al Eparhiei. Cu acest prilej, Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie în cadrul lăcaşului de cult, la slujbă participând un număr mare de credincioși. În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Petroniu a hirotonit diacon pe tânărul teolog Cătălin Urs, urmând ca acesta să fie hirotonit preot pe seama bisericii Parohiei Fildu de Sus.

După rostirea cuvântului de învățătură, Preasfințitul Părinte Petroniu a felicitat pe Preacucernicul Părinte Vasile Rus pentru întreaga activitate desfășurată, urându-i totodată ani îndelungați, întrucât în aceste zile Preacucernicia Sa își sărbătorește ziua de naștere.

***

Locașul de cult cu hramul Adormirea Maicii Domnului, a fost construit între anii 1930-1934, fiind o adevărată bijuterie arhitecturală a Zalăului. În urma unor ample lucrări de consolidare și repictare a locașului de cult, la 5 septembrie 2010, Preasfințitul Părinte Petroniu a resfințit lăcaşul de cult, prilej cu care Preasfinția Sa a acordat părintelui paroh Vasile Rus distincția Crucea Sălăjană, cea mai înaltă distincție bisericească a Episcopiei Sălajului.

Comentarii Facebook


Știri recente