Sfânta și Marea Joi. IPS Laurențiu: Împărtășirea este o participare directă a noastră la jertfa mântuitoare

Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu a oficiat în Joia Mare, la Catedrala Mitropolitană, Liturghia Sfântului Vasile cel Mare unită cu Vecernia. La slujba oficiată de Mitropolitul Ardealului au participat numeroși credincioși sibieni.

Din soborul slujitor au făcut parte: părinți ai Catedralei Mitropolitane și cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Sfântul Andrei Șaguna din Sibiu.

În cuvântul rostit în data de 13 aprilie 2017, ierarhul a explicat credincioșilor semnificațiile duhovnicești ale acestei zile din Săptămâna Pătimirilor.

Hristos a rânduit la Cina cea de Taină ca de fiecare dată când săvârșim Sfânta Liturghie și ne împărtășim cu Trupul și Sângele Său să devenim părtași cu El, să devenim purtători de Hristos. Când am luat Trupul și Sângele Său în noi, nu trăim o simplă amintire, o comemorare, ci Împărtășirea este o participare directă a noastră la jertfa mântuitoare, a subliniat ierarhul.

***

În Sfânta şi Marea Joi sunt prăznuite patru lucruri: sfânta spălare a picioarelor, Cina cea de Taină, adică predarea înfricoşătoarelor Taine, rugăciunea cea mai presus de fire şi vânzarea (trădarea) Domnului.

 

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Statistici | Filantropie şi dăruire pentru semeni. Mii de persoane au beneficiat de Programele „Sănătate pentru Sate” şi „Prevenție și educație pentru sănătate”

Prin programele Sănătate pentru Sate şi Prevenție și educație pentru sănătate, derulate cu binecuvântarea Patriarhului Daniel, mii de români au fost îndrumaţi şi ajutaţi pentru a-şi îmbunătăţi starea de sănătate. Ei au fost consiliaţi de…

Primire călduroasă a Patriarhului Daniel la Curtea de Argeș. Preafericirea Sa va participa la evenimentele dedicate celor 500 ani de existență a ctitoriei Sfântului Neagoe Basarab

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a ajuns luni seară la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, unde a fost întâmpinat de IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, și de sute de credincioși, între…