Liturghie Arhierească în Parohia Păușa

Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, a oficiat duminică, 4 octombrie 2015, Sfânta Liturghie în biserica Parohiei Păușa cu hramul Naşterea Maicii Domnului, informează site-ul oficial al Episcopiei.

Ierarhul a fost întâmpinat în fața locașului de cult de către protopopul locului, Preacucernicul Părinte Ștefan Lucaciu, împreună cu un sobor de preoți și credincioșii comunității, prezenți în număr mare la acest eveniment.

Binecuvântarea lucrărilor la noua casă parohială

După oficierea Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Părinte Petroniu a binecuvântat lucrările la noua casă parohială din localitate, lucrări derulate sub atenta coordonare a părintelui paroh, Preacucernicul Părinte Ovidiu Pop.

Pentru bogata activitate desfășurată, Preasfinţia Sa a hirotesit iconom stavrofor pe părintele Ovidiu Pop.

***

Părintele Ovidiu Pop este păstor al acestei comunități încă de la hirotonia sa întru preot, eveniment care a avut loc la 8 septembrie 2002. O dată cu hirotonia sa, părintele a preluat și lucrările de construire a bisericii din localitate, lăcaş de cult a cărui piatră de temelie a fost sfințită în anul 2000. Până atunci, credincioșii s-au rugat vreme de aproape trei secole în biserica de lemn, monument istoric, aflată sub ocrotirea Maicii Domnului și a Sfântului Ierarh Nicolae. În această biserică se păstrează unele icoane vechi datând din secolele XVII-XVIII, cu o valoare artistică deosebită. Lucrările la biserica nouă au fost finalizate în anul 2009, locașul de cult fiind târnosit de către Preasfințitul Părinte Petroniu la 5 iulie în același an. La subsolul bisericii a fost amenajată o sală de mese de 150 de locuri care servește la desfășurarea diferitelor evenimente mai importante din viața comunității.

Întrucât casa parohială avea o vechime considerabilă, de aproximativ 150 de ani, și necesita multe reparaţii, în anul 2010 s-a hotărât, împreună cu membrii Consiliului Parohial, construcţia unei noi case parohiale. Cu un mare efort financiar făcut de puținii credincioși ai Parohiei Păușa, în anul 2015 s-a reușit finalizarea primului nivel al casei parohiale, creându-se toate condițiile pentru ca preotul paroh și familia sa să poată locui aici.

Comentarii Facebook


Știri recente