Liturghie arhierească în biserica cu hramul ,,Sfinţii Martiri Brâncoveni”, din Parohia Arad-Subcetate

În Duminica a 12-a după Rusalii (Tânărul bogat), credincioşii parohiei Arad-Subcetate din municipiul Arad, au avut bucuria de a-l avea oaspete pe Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului care a fost întâmpinat cu multă căldură de către preotul paroh Radomir Stoica.

Înaltpreasfinţia Sa a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica de lemn pusă sub ocrotirea Sfinţilor Martiri Brâncoveni, singura din Eparhia Aradului cu acest hram, în mijlocul a numeroşi credincioşi apropiaţi ai acestei biserici, care s-au adunat cu mic cu mare şi cu multă bucurie pentru a participa la Sfânta Liturghie.

„În cuvântul de învătătură cu titlul Bogăţia tinereţii, bazat pe citirile scripturistice ale duminicii (I Cor. 15; Matei 19) precum şi pe cuvântul despre bogăţie şi mântuire din Cazanie, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei a subliniat faptul că bogăţia în sine nu este bună sau rea, ci felul ei de folosire arată modul în care se năzuieşte spre cea adevărată, chiar dacă nu este şi puterea dobândirii ei. Aceasta din urmă, însă, poate fi întărită prin harul dumnezeiesc cu care voinţa omenească trebuie să conlucreze. Tinereţea însemnează pentru fiecare om înzestrarea cu o seamă de însuşiri ce trebuie cultivate ca reprezentând adevărata bogăţie, nu doar materială ci şi spirituală şi care trebuie sporită la scara desăvârşirii. Sfinţii Brâncoveni, ocrotitorii acestei biserici, reflectă îmbogăţirea în Dumnezeu, cum arată şi alte pericope evanghelice, cu folos pentru credincioşi în cadrul obştii bisericeşti şi a ţării, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa”, după cum aflăm de la Protos. Iustin Popovici.

Răspunsurile liturgice au fost date de către toţi credincioşii, prin cântarea în comun. La momentul împărtăşirii s-au cuminecat cu Sfintele Taine numeroşi credincioşi şi copilaşi.

Mulţumind în numele tuturor credincioşilor pentru părinteasca vizită, părintele paroh a asigurat pe Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei de fiască ascultare, aşteptându-l cu mult drag ori de câte ori va putea să fie în mijlocul credincioşilor de aici.

Comentarii Facebook


Știri recente