La seminarul din Caransebeş a avut loc examenul de admitere

La Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu“ din Caransebeş a avut loc miercuri admiterea pentru cei care doresc să urmeze cursurile acestei şcoli de învăţământ teologic, informează „Ziarul Lumina”.

Examenul propriu-zis a fost precedat de vizita medicală a candidaţilor, continuând cu verificarea cunoştinţelor religioase şi a aptitudinilor specifice profilului teologic-ortodox. Prima probă a constat în examinarea aptitudinilor muzicale, iar cea de-a doua, în verificarea cunoştinţelor religioase prin examen scris. Comisia, formată din părinţii profesori de la seminar, a fost prezidată de Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului.

„Ne bucurăm că în anul acesta la examenul de admitere la seminar s-au înscris 31 de candidaţi, toţi fiii Eparhiei Caransebeşului. O altă bucurie este prilejuită de faptul că tinerii ce s-au înscris la concursul de admitere au prezentat referinţe foarte bune din partea preoţilor parohi şi a profesorilor de religie, referinţe dublate de rezultate şcolare, chiar şi excepţional-pozitive. Trebuie să amintim că, din anul acesta şcolar, Seminarul din Caransebeş şcolarizează şi fete, iar la examenul de admitere, între cei înscrişi s-au aflat şi 9 domnişoare“, a arătat părintele Daniel Alic, consilier cultural al Episcopiei Caransebeşului.

Comentarii Facebook


Știri recente