Judeţul Prahova: Daruri pentru 250 copii şi persoane adulte din Parohia Matita

Moş Crăciun a ajuns vineri, 23 decembrie 2016, şi în Parohia Matita din judeţul Prahova. Peste 100 copii şi 150 persoane adulte au primit daruri. Acţiunea a fost organizată de voluntari ai Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

Cei mici l-au întâmpinat pe Moş Crăciun cu un program de colinde şi poezii frumoase, semn că moșul a fost mai mult decât așteptat. După ce şi-au arătat bucuria prin cântece, copiii au primit daruri. Adulții vor primi haine, la casa fiecăruia în zilele următoare, prin Departamentul de tineret parohial, ne-a precizat Cătălina Pitiş, voluntar al Paraclisului Catedralei Naţionale.

Părintele paroh Victor Cojocaru a subliniat că aceasta a fost a doua întâlnire a voluntarilor cu membrii comunităţii.

Pentru a doua oară voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au ajuns în această parohie care se află în apropierea graniței cu județul Buzău. Dacă prima dată au venit pentru a oferi consultații şi sfaturi medicale, acum, în apropierea Sărbătorii Nașterii Domnului, au ajuns cu daruri pentru copii şi haine de iarnă pentru adulţi. Pe această cale mulţumim din toată inima Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, precum şi Arhim. Ciprian Grădinaru, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul viitoarei Catedrale Patriarhale.

Nicoleta Măldărăşanu, directorul şcolii din Matita, a mulţumit pentru darurile primite de copii.

Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru faptul că cei 100 copii ai școlii noastre au avut parte de atâta atenție şi dragoste din partea Bisericii, mai ales prin cadourile primite de la Moșul venit tocmai de la Catedrala Naționala. Întrucât satul nostru este unul sărac, această acțiune este mai mult decât binevenită.

Acţiunea Crăciun fericit a continuat, în după-amiaza aceleiaşi zile, în comuna ilfoveană Glina, unde voluntarii au oferit daruri la 100 persoane cu posibilităţi materiale reduse.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente