Izvorul Tămăduirii, prăznuit la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeş

La 17 aprilie 2015, Biserica Ortodoxă a sărbătorit praznicul Izvorului Tămăduiri. La Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic al Argeşului şi Muscelului înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, sub baldachinul din fața sfintei biserici.

De la primele ore ale dimineții, credincioșii s-au închinat la moaștele Sfintei Mucenițe Filoteia, sfințiții slujitori săvârșind sfințirea apei, după care a urmat Taina Sfântului Maslu și acatistul către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a menționat că în această bucurie veşnică, ne este dat nouă, celor ce încă ne mai bucurăm de frumuseţea lumii văzute, să sălăşluim cu toată bunăcuviinţa şi mulţumirea, pentru că: „Acum toate s-au umplut de lumină: şi cerul şi pământul şi cele de dedesubt. Deci să prăznuiască toată făptura Învierea lui Hristos, întru Care S-a întărit!” Aşadar, întreaga făptură de pe scoarţa pământului, să prăznuiască, să se bucure, pentru că s-a întărit întru Învierea lui Iisus. De aceea, nu în mod întâmplător, în această Săptămână Luminată de Învierea lui Iisus Hristos Domnul, Izvor al mântuirii lumii, pentru că toţi sunt chemaţi la ospăţul Învierii, Biserica Drepmăritoare Creştin Ortodoxă, a aşezat în vinerea săptămânii şi prăznuirea Maicii Domnului, ca ceea ce a izvorât, prin puterea Fiului Său, vindecări de trup şi suflet.

După slujbă, credincioșii au primit ouă roșii, covrigi, cozonac și vin, acțiunea fiind coordonată de Sectorul Social, Filantropic și de Misiune.

Comentarii Facebook


Știri recente