IPS Varsanufie: Dragostea pe care o avem trebuie să se asemene celei pe care a avut-o Mântuitorul atunci când Se afla pe Cruce

IPS Varsanufie a slujit în Parohia Văleni Zătreni

Arhiepiscopul Râmnicului a sfinţit duminica aceasta Biserica Parohiei Văleni-Zătreni, Protopopiatul Horezu. După slujba de sfinţire, Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în locaşul de cult ocrotit de Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Boala este, de multe ori, şi o consecinţă a păcatelor noastre, a spus IPS Varsanufie în omilia rostită în 16 iulie.

Întâi se îmbolnăvește sufletul și apoi se îmbolnăvește trupul, lucru mărturisit de mai multe ori chiar și de medici. Este bine să nu împovărăm sufletul nostru cu gânduri și cu simțiri rele, ci trebuie să căutăm să lucrăm faptele cele bineplăcute înaintea lui Dumnezeu.

Arhiepiscopul Râmnicului a apreciat că ar trebui să ne împodobim sufletul cu virtuți, împărtășindu-ne din iubirea lui Dumnezeu și slujind aproapelui nostru precum prietenii slăbănogului din Evanghelie care nu doar că l-au adus pe bolnav la Mântuitorul, ci au și crezut că Acesta îl poate vindeca.

Dragostea pe care o avem trebuie să se asemene dragostei pe care a avut-o Mântuitorul atunci când Se afla pe Cruce, a evidenţiat Ierarhul. Nu trebuie să judecăm pe aproapele nostru, ci trebuie să-L rugăm pe Dumnezeu să-i descopere în inima lui dragostea Sa și să-i schimbe gândul și sufletul lui.

Sărbătoarea a adunat numeroși credincioși din parohie și din împrejurimi, precum și reprezentanți ai autorităților locale. Potrivit tradiției, toți cei prezenți au trecut prin Sfântul Altar, pentru a se închina și a săruta Sfânta Masă, Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Statistici | Filantropie şi dăruire pentru semeni. Mii de persoane au beneficiat de Programele „Sănătate pentru Sate” şi „Prevenție și educație pentru sănătate”

Prin programele Sănătate pentru Sate şi Prevenție și educație pentru sănătate, derulate cu binecuvântarea Patriarhului Daniel, mii de români au fost îndrumaţi şi ajutaţi pentru a-şi îmbunătăţi starea de sănătate. Ei au fost consiliaţi de…

Patriarhul Daniel la Curtea de Arges

Primire călduroasă a Patriarhului Daniel la Curtea de Argeș. Preafericirea Sa va participa la evenimentele dedicate celor 500 ani de existență a ctitoriei Sfântului Neagoe Basarab

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a ajuns luni seară la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, unde a fost întâmpinat de IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, și de sute de credincioși, între…