IPS Teofan la resfințirea bisericii din Copălău: Îl rugăm pe Dumnezeu să ne dăruiască putere să înțelegem și să vedem valorile neamului în care ne-am născut

Îl rugăm pe Dumnezeu să ne dăruiască putere să înțelegem și să vedem valorile neamului în care ne-am născut. Să înțelegem și să vedem jertfa eroilor de altă dată, să înțelegem jertfa mucenicilor de altă dată sau a celor din vremea noastră, a îndemnat IPS Teofan pe cei prezenți la slujba de resfințire săvârșită la Parohia Copălău.

Biserica Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Copălău, Protopopiatul Botoșani, a fost resfințită sâmbătă, 26 august 2017. Serviciul religios a fost oficiată de Mitropolitul Moldovei și Bucovinei în prezența a numeroși credincioși. După slujba de resfințire a fost oficiată Sfânta Liturghie pe un podium special amenajat, notează site-ul doxologia.ro.

În cuvântul rostit, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan a evidențiat semnificațiile evangheliei vindecării celor doi orbi de Mântuitorul Hristos. În cadrul omiliei, părintele mitropolit a prezentat importanța conștientizării prezenței și griji lui Dumnezeu în lume.

Să se deschidă ochii noștri, în primul rând, ca să înțelegem că suntem din Dumnezeu. Să avem ochii lăuntrici deschiși pentru a înțelege că Dumnezeu este creatorul cerului și al pământului. Să avem ochi să privim la prezența lui Dumnezeu în lume, să sesizăm purtarea Sa de grijă, să vedem prezența Sa în Sfintele Taine ale Bisericii, a spus ierarhul.

Continuând expunerea predicii, IPS Teofan a evidențiat faptul că fiecare creștin trebuie să vadă ceea ce este frumos în ceilalți și să își îndrepte viața prin înlăturarea păcatului propriu.

Suntem chemați să-L rugăm pe Dumnezeu să ne deschidă ochii să vedem frumusețea din oameni, căci, de obicei, noi vedem în ceilalți ceea ce este urât, nu ceea ce este frumos. De asemenea, ne rugăm lui Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a vedea un lucru foarte greu de văzut, și anume, păcatul din noi, a specificat Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

În semn de apreciere pentru munca depusă, precum și pentru întreaga activitate desfășurată în parohie, preotul Liviu Botezatu a primit distincția de iconom-stavrofor, purtător de cruce. Cei care au sprijint lucrările efectuate la biserică au primit distincții de vrednicie.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan a săvârșit o slujbă de binecuvântare a locului de construcție al noului centru social din cadrul parohiei.


Biserica Sfântul Gheorghe din Copălău datează de la începutul secolului al XX-lea, fiind sfințită în anul 1916. În ultimii doi ani la biserică s-au efectuat importante lucrări de restaurare și amenajare, atât la interior cât și la exterior.

Comentarii Facebook


Știri recente