IPS Teofan: După credința în Dumnezeu, nimic nu este mai important decât familia creștină: tatăl, mama și pruncii lor

Duminica aceasta a fost sfințită Biserica Sfântul Voievod Ștefan cel Mare a Mănăstirii de lângă Movila lui Burcel, rezervație naturală din județul Vaslui.

IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a oficiat slujba de târnosire, urmată de Sfânta Liturghie, împreună cu: IPS Petru, Mitropolitul Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, PS Corneliu, Episcopul Hușilor, PS Antonie de Orhei, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, și un sobor de clerici.

La evenimentul din 21 mai 2017 au fost prezenți numeroși credincioși, între care, oficialităţi locale, judeţene şi centrale, informează doxologia.ro.

IPS Teofan a subliniat în cuvântul rostit la finalul slujbei faptul că această sărbătoare reprezintă o chemare sfântă pentru toți credincioșii să înțeleagă cele două mari valori ale Bisericii: credința și familia.

Mesajul pe care Sfântul Constantin îl transmite peste veacuri este acela că nimic nu este mai important în lume decât credința în Hristos Dumnezeu, a mărturisit Înaltpreasfinția Sa.

După credința în Dumnezeu, nimic nu este mai important decât familia creștină: tatăl, mama și pruncii lor. Având pe Dumnezeu în ceruri şi în inima noastră, având familia lângă noi, nici un val şi nici un vânt nu pot să ne dărâme determinarea de a fi cu Dumnezeu şi Biserica Sa, a continuat ierarhul.

Este chemare sfântă pentru noi, arhiereii, şi pentru preoţi să luptăm pentru apărarea credinţei celei adevărate. Este chemare sfântă pentru conducători, a adăugat IPS Teofan, să aibă în vieţile lor icoana Sfântului Împărat Constantin, om bogat și puternic, conducător al întregii lumi cunoscute în vremea sa, care şi-a ales ca stindard Sfânta şi Dumnezeiasca Cruce.

PS Corneliu a vorbit celor prezenți despre importanța bisericilor, ca spații sfinte ce păstrează Lumina Învierii, care nu apune niciodată.

Când intrăm în biserică, ne întâlnim cu Mântuitorul Iisus Hristos, Lumina lumii, care luminează cunoştinţa şi care ne scoate pe noi din întunericul acestei lumi, a spus Chiriarhul Hușilor.

La final, Arhim. Ştefan Guşă, stareţul Mănăstirii Sfântul Voievod Ştefan cel Mare a primit distincția Crucea Moldavă pentru eforturile depuse la ridicarea locaşului de cult.

Piatra de temelie a bisericii sfințite duminică a fost pusă cu zece ani în urmă, în data de 21 mai 2007.

Comentarii Facebook


Știri recente