IPS Laurenţiu: Rugăciunea trebuie însoţită de smerenie

IPS Laurenţiu - Sibiu Triod

La începutul perioadei Triodului, Mitropolitul Ardealului a atras atenţia asupra faptului că rugăciunea trebuie însoţită de smerenie ca să fie primită de Tatăl Ceresc. „Dacă rugăciunea nu este făcută în smerenie și în totală dăruire lui Dumnezeu, nu este primită, este o rugăciunea de care râde vrăjmașul”, a subliniat ierarhul în omilia rostită duminică în Catedrala din Sibiu.

Făcând referire la pericopa duminicală, Ierarhul a explicat că „rugăciunea pe care a făcut-o vameșul la intrarea în biserică a fost mai primită în fața lui Dumnezeu decât rugăciunea celui care împlinea formele Legii, pentru că s-a făcut în smerenie”.

„A fost făcută de un om care n-a avut curajul să ridice ochii spre cer, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa” care a afirmat că „el își recunoștea păcatele lui, știind că atât de mult a nedreptățit”, însă, „recunoscându-și păcatele, a primit binecuvântare din partea Mântuitorului Hristos”.

Din soborul slujitor au făcut parte cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu și slujitori ai Catedralei mitropolitane.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corala „Timotei Popovici” a Catedralei mitropolitane din Sibiu, dirijată de pr. lect. univ. dr. Dan Alexandru Streza.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Programul hramului dedicat Sfintei Parascheva de la Iaşi

În acest an, manifestările dedicate sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva vor avea loc, la Iași, în perioada 11-14 octombrie 2018, anunţă Doxologia. Alături de moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva vor fi aduse spre închinare și moaștele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina.…

A început deshumarea Episcopului Grigorie Leu

Arheologii de la IICCMER și instituțiile muzeale colaboratoare au început marți, 25 septembrie, acțiunea de deshumare a rămășițelor Episcopului Grigorie Leu, informează Episcopia Huşilor. Marţea aceasta au fost efectuate săpăturile până la nivelul superior al…