IPS Irineu la resfințirea bisericii Sfântul Ierarh Nicolae: Dumnezeu este bun, blând și milostiv

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a oficiat în data de 16 iulie 2017 slujba de resfințire a bisericii Sfântul Ierarh Nicolae din parohia Zagăr, Protopopiatul Sighișoara. În continuare, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie.

Omilia rostită de IPS Irineu a avut ca temă iubirea milostivă a lui Dumnezeu față de oameni, informează site-ul oficial al Arhiepiscopiei.

Dumnezeul este bun, încât adevărații credincioși n-au motiv să se îngrijoreze de nimic. Sfântul Siluan Athonitul spune: «Dumnezeul nostru este bun și blând și milostiv. Dacă sufletul omenesc ar cunoaște aceasta, s-ar umple de iubire și-ar striga Ce Dumnezeu avem!». Dumnezeu ține la noi mai mult decât țin părinții la propriii lor copii, a spus Preasfinția Sa.

La finalul slujbei, preotul paroh Silviu Popescu a fost hirotesit întru sachelar, iar binefăcătorii lăcașului de închinare au primit Diplome de cinstire.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Interviu cu directorul Centrului Sf. Alexandra Împărăteasa | „În societatea românească lipsa de sprijin este la fel de mare pe cât este de mare numărul de avorturi”, spune Alexandra Nadane

Femeile aflate în criză de sarcină au posibilitatea de a primi suport şi consiliere prin intermediul Centrului Sfânta Alexandra Împărăteasa din Capitală. Alexandra Nadane, directorul executiv al instituţiei, a oferit recent un interviu Revistei Q Magazine…