IPS Irineu: „Împărăţia Cerurilor se dobândeşte cu osteneală, cu silinţă şi nevoinţe”

Câteva sute de credincioşi au participat în Duminica a XVI-a după Rusalii, 07 februarie 2016, la Sfânta Liturghie arhierească săvârşită în Catedrala mitropolitană Sfântul Mare Mucenic Dimitrie din Craiova de către Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, după cum ne-a precizat Preot Gheorghe Cioiu.

În cuvântul de învăţătură rostit la finalul slujbei, Mitropolitul Olteniei a explicat semnificaţiile teologice ale pericopei evanghelice de la Matei 25, 14-30, precum şi dimensiunea practică a textului evanghelic care vizează viaţa cotidiană a creştinului din toate timpurile. Înaltpreasfinţia Sa a subliniat faptul că Dumnezeu nu-i miluieşte pe cei leneşi şi indiferenţi, pe cei care îngroapă darurile primite de la El.

„Din Evanghelia acestei duminici reţinem că Dumnezeu nu-i miluieşte pe cei leneşi, pe cei indiferenţi, pe cei care nu vin la El, pe cei care îngroapă efectiv darurile primite. Pe aceştia îi mustră şi-i numeşte <<slugă vicleană şi leneşă>> luându-le ceea ce au primit pentru a le da celor care s-au ostenit să lucreze şi să sporească aceste daruri, <<căci tot celui ce are i se va da şi-i va prisosi, iar de la cel ce n-are şi ce are i se va lua>>(Matei 25, 29). Important este să ne ostenim, să ne silim spre a duce o viaţă curată, bineplăcută lui Dumnezeu, să lucram pentru propria noastră mântuire, căci, ne învaţă Sfânta Scriptură, Împărăţia Cerurilor se dobândeşte cu osteneală, cu silinţă şi nevoinţe. Să mai reţinem că Dreptul Judecător nu va intarzia să vină. Pentru unii mai devreme, pentru alţii mai târziu şi pentru toţi la sfârşitul veacurilor”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

Comentarii Facebook


Știri recente