IPS Ioan: În Biserică omul află pacea şi liniștea

Duminica Slăbănogului - IPS Ioan

În Duminica a 4-a după Paşti, Mitropolitul Banatului a fost prezent în Parohia Temerești din cadrul Protopopiatului Făget, informează Răzvan Fibişan de la Biroul de Presă al Eparhiei.

Chiriarhul a fost întâmpinat de pr. Dorin Covaci, parohul bisericii cu hramul Sfinții Apostoli Petru și Pavel, și de oficialitățile din localitate, dar și de credincioșii din parohie.

În cuvântul rostit la finalul slujbei, Părintele Mitropolit Ioan a vorbit despre puterea vindecătoare a Sfintelor Taine din Biserică care, asemenea scăldătoarei din Vitezda, alină suferințele și necazurile credincioșilor.

Suferința și boala sunt prezente în umanitate, dar omul credincios, printr-o strânsă legătură cu izvorul vieții, Mântuitorul nostru Iisus Hristos, primește videcare. În acest sens, Biserica devine un loc terapeutic acolo unde omul află pacea, liniște și sănătatea trupească și sufletească, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Catavasier

La Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă a apărut cartea Catavasier sau Octoih Mic. Cartea cuprinde: Cântările Învierii pe cele opt glasuri, Polielee și Mărimuri, Catavasiile de peste an și alte cântări de trebuință din…

PS Sofronie: Avem datoria să păzim unitatea Bisericii

Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a sfințit duminica aceasta biserica cimitirului parohial din Husasău de Criș, informează Pr. Cristian Rus, consilier cultural și relații mass-media al Eparhiei. După târnosirea locașului cu hramurile Învierea lui Lazăr…