IPS Ioan: În Biserică omul află pacea şi liniștea

Duminica Slăbănogului - IPS Ioan

În Duminica a 4-a după Paşti, Mitropolitul Banatului a fost prezent în Parohia Temerești din cadrul Protopopiatului Făget, informează Răzvan Fibişan de la Biroul de Presă al Eparhiei.

Chiriarhul a fost întâmpinat de pr. Dorin Covaci, parohul bisericii cu hramul Sfinții Apostoli Petru și Pavel, și de oficialitățile din localitate, dar și de credincioșii din parohie.

În cuvântul rostit la finalul slujbei, Părintele Mitropolit Ioan a vorbit despre puterea vindecătoare a Sfintelor Taine din Biserică care, asemenea scăldătoarei din Vitezda, alină suferințele și necazurile credincioșilor.

Suferința și boala sunt prezente în umanitate, dar omul credincios, printr-o strânsă legătură cu izvorul vieții, Mântuitorul nostru Iisus Hristos, primește videcare. În acest sens, Biserica devine un loc terapeutic acolo unde omul află pacea, liniște și sănătatea trupească și sufletească, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Statistici | Filantropie şi dăruire pentru semeni. Mii de persoane au beneficiat de Programele „Sănătate pentru Sate” şi „Prevenție și educație pentru sănătate”

Prin programele Sănătate pentru Sate şi Prevenție și educație pentru sănătate, derulate cu binecuvântarea Patriarhului Daniel, mii de români au fost îndrumaţi şi ajutaţi pentru a-şi îmbunătăţi starea de sănătate. Ei au fost consiliaţi de…

Primire călduroasă a Patriarhului Daniel la Curtea de Argeș. Preafericirea Sa va participa la evenimentele dedicate celor 500 ani de existență a ctitoriei Sfântului Neagoe Basarab

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a ajuns luni seară la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, unde a fost întâmpinat de IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, și de sute de credincioși, între…