IPS Ioachim la Marșul pentru viață din Bacău: Dumnezeu să vă binecuvinteze şi să-i ocrotească pe toți pruncii şi pe mamele lor!

Peste opt mii de persoane au participat la Marșul pentru viață organizat în municipiul Bacău, informează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Manifestarea din 25 martie 2017 a început la Biserica Sfântul Dumitru – Narcisa, la ora 16:30. Sub sloganul Ajută mama și copilul! Ei depind de tine, persoane de toate vârstele au mărșăluit pe străzile municipiului Bacău, purtând în mâini pancarte, drapeluri și desene ale copiilor având ca subiect familia.

Marșul s-a desfășurat pe traseul Biserica Sfântul Dumitru – Stadionul Municipal – Piața Tricolorului – Catedrala Înălțarea Domnului.

La manifestul pașnic au participat tineri, familii cu copii mici, dar și persoane în vârstă. Ei au cântat și au scandat sloganuri pentru viață și familie. Alături de locuitorii urbei, s-au alăturat oameni din orașele și comunele județului.

La finalul traseului, în fața statuii Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, de lângă Catedrala Înălțarea Domnului, a avut loc un scurt concert de muzică bisericească al coralei Episcop Melchisedec.

Prezent la eveniment, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a transmis participanților un mesaj de binecuvântare.

Acest marș este de fapt o cruciadă a tinerilor în căutarea identității și a valorilor autentice românești, a precizat Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

Sute de mii de români, elevi, studenți, tineri și adulți, dincolo de orice opțiune politică sau religioasă, urmând un imbold firesc al inimii, s-au solidarizat militând pentru apărarea valorilor fundamentale ale umanității: dreptul la viață, la libertate, la cunoaștere, la fericire, a adăugat Înaltpreasfinția Sa.

La finalul prelegerii sale, ierarhul a mulțumit celor care s-au implicat în organizarea și susținerea manifestării: Dumnezeu să vă binecuvinteze şi să-i ocrotească pe toți pruncii şi pe mamele lor!

Totodată, celor prezenți la Marș li s-au adresat Răzvan Popovici, reprezentant ASCOR, și Daniela Țâțaru, director al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, Bacău.

Comentarii Facebook


Știri recente