IPS Ciprian a resfințit biserica Parohiei Măgura. Lăcaşul de cult datează din 1885

Biserica Parohiei buzoiene Măgura, cu hramurile Sfântul Ierarh Nicolae și Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul a fost resfințită duminică, 5 noiembrie 2017, în urma unor ample lucrări de renovare. Slujba de târnosire a fost oficiată de IPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

În continuare, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie, alături de un sobor de preoți și diaconi. Corul psaltic misionar Sfântul Roman Melodul al Eparhiei a oferit răspunsurile liturgice, a transmis Dragoş Olteanu, Consilier mass-media.

La sfintele slujbe au participat numeroși credincioși din localitate și din împrejurimi, precum și oficialități locale.

După citirea textului biblic aferent Duminicii a 22-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a rostit un cuvânt în care a explicat parabola bogatului nemilostiv și a săracului Lazăr, relatată de Sfântul Evanghelist Luca.

Dumnezeu nu vrea să ne înfricoșeze cu descoperirea a ceea ce se întâmplă dincolo de mormânt. El ne-a lăsat moștenire Evanghelia iubirii Sale față de oameni, cu atâtea porunci și sfaturi pe care se cuvine să le urmăm, ca să avem pace în suflet, acea tihnă care ne ajută să trăim în frățietate unii cu alții, în armonie, în solidaritate. Suntem cu toții fii ai lui Dumnezeu Cel Preaînalt și, mai mult decât atât, frați ai Mântuitorului Hristos, în numele Căruia am fost botezați”, a subliniat Arhipăstorul Buzăului și Vrancei.

În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa l-a hirotonit în treapta de diacon pe tânărul Mihai Pelmuș, absolvent de Teologie Pastorală.

La final, părintele Aurel Boțan a fost hirotesit iconom. El a mulțumit tuturor pentru sprijin și pentru participarea la acest eveniment istoric din viața Parohiei Măgura, oferindu-i chiriarhului locului o icoană a Sfântului Nicolae.

Lăcașul de cult a fost construit în anul 1885, pe urmele unei biserici mai vechi. În timpul păstoririi preoților Constantin Călin și Florentin Duca, sfântul lăcaș a trecut prin importante lucrări de consolidare și restaurare.

La inițiativa actualului paroh, cu sprijinul enoriașilor, al Primăriei comunei Măgura și al unor familii de buni creștini, în perioada 2014-2017, s-au efectuat următoarele lucrări: refacerea fațadei, împodobirea nișelor exterioare cu 26 de icoane, restaurarea catapetesmei și a veșmântarului, dotarea cu obiectele de cult necesare și refacerea Sfintei Mese din altar.

Foto Credit: arhiepiscopiabzvn.ro

Comentarii Facebook


Știri recente