IPS Casian prezent la consfătuirea profesorilor de Religie din Eparhia Dunării de Jos

În Arhiepiscopia Dunării de Jos s-a desfăşurat miercuri, 7 septembrie 2016, conferinţa profesorilor de Religie din judeţele Galaţi şi Brăila, după cum ne-a precizat Pr. Gabriel Molocea, Consilier misionar şi mass-media al Eparhiei.

Aula Magna a Universităţii Dunărea de Jos a fost gazda cosfătuirii profesorilor care predau disciplina “Religie” în judeţul Galaţi, în timp ce profesorii din judeţul Brăila s-au întrunit în sala de conferinţe a Protoieriei Brăila.

La eveniment au fost invitaţi şi preoţii din cele două municipii, dar şi o parte din tinerii şi preoţii care au fost prezenţi la Întâlnirea Internaţională a Tineretului Ortodox din 1-4 septembrie de la Bucureşti.

În deschiderea lucrărilor, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a prezentat cele mai importante repere ale manifestării tinereşti cu deschidere naţională şi internaţională de la Bucureşti, după care a invitat tinerii prezenţi în sală la cuvânt.

La întâlnirea preoţilor cu profesorii de Religie mai înainte de începerea unui nou an şcolar şi, anul acesta, cu o parte dintre tinerii care au fost la Bucureşti, am constatat, mai întâi de toate, multă sinceritate şi disponibilitate reciprocă – ca să folosim termenii pe care tinerii i-au ales în unele din concluziile întâlnirii de la Bucureşti. De asemenea, am constatat cu bucurie că mărturiile tinerilor despre participarea lor la Bucureşti au emoţionat real atât preoţii, cât şi profesorii de religie, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

În continuare, a fost analizată situaţia orei de Religie în contextul misionar actual, accentuându-se exigenţele şi criteriile stabilite prin Hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române cu privire la îmbunătăţirea actului didactic, a conlucrării dintre Parohie, Şcoală şi Asociaţia Părinţi pentru Ora de Religie şi a relaţionării dintre profesorii de Religie, colectivul didactic, copii şi părinţi.

Pe ordinea de zi s-au aflat şi aspecte privind situaţia la zi a înscrierii elevilor la ora de Religie, strategii de dialog cu tinerii în noul an şcolar, încheierea parteneriatelor educaţionale între parohii şi şcoli şi aplicarea acestora prin programe comune concrete, precum şi cunoaşterea şi aplicarea Planului strategic pentru creşterea educaţiei religioase.

La final, Chiriarhul Dunării de Jos a oferit celor prezenţi noul număr al revistei eparhiale Călăuza Ortodoxă şi volumul Tinerii în Biserică. Mărturii. Provocări. Răspunsuri.

Comentarii Facebook


Știri recente