IPS Calinic a oficiat slujba de resfințire a complexului monahal de la Mănăstirea Glavacioc

Biserica și clădirile anexe ale Mănăstirii Glavacioc au fost resfințite la 26 ani de la debutul lucrărilor. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic. În continuare, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie și slujba parastasului pe o scenă special amenajată în curtea mănăstirii.

În cuvântul rostit în data de 2 iulie 2017, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului a vorbit despre eforturile depuse de obștea monahală în vederea renovării complexului, notează site-ul oficial al Eparhiei.

Pentru eforturile depuse la reclădirea mănăstirii din 1991 și până în prezent, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a oferit obștii monahale distincția Crucea Basarabă. De asemenea, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a oferit primarului comunei Ștefan cel Mare și ctitorilor distincția eparhială Sfântul Neagoe Vodă Basarab.


Prima atestare documentară  a mănăstirii Glavacioc este din anul 1441din vremea domnitorului muntean Vlad Țepeș.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Nominalizări în cadrul Galei Naționale de Excelență în Asistență Socială pentru Radio și TV Trinitas

Realizatorii Irina Chiriac, de la Radio Trinitas și Raluca Mihalache, de la Trinitas TV, sunt nominalizați la Premiul pentru jurnalism, în cadrul Galei Naționale de Excelență în Asistență Socială, ediția 2018. Irina Chiriac este realizatoarea emisiunii Reportajele Radio Trinitas, care promovează necunoscuții de…