ÎPS Andrei: Biserica, Școala şi Familia sunt responsabile de educația și buna creștere a copiilor

Cei peste 3000 de credincioși prezenți vinerea aceasta la hramul Mănăstirii de la Piatra Fântânele au fost îndemnați să ia aminte la modul în care a fost crescută și educată Maica Domnului, ea fiind un exemplu pentru noi toţi. IPS Părinte Andrei le-a explicat tuturor faptul că educația și buna creștere a copiilor se află în responsabilitatea a trei instituţii: familia, Biserica şi şcoala.

Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului a fost prezent la așezământul monahal din Pasul Tihuța încă de aseară, din ajunul sărbătorii, când a oficiat slujba Privegherii, la finalul căreia părintele Arhimandrit Dumitru Cobzaru, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, a rostit o omilie.

Vineri dimineață, Înaltpreasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie în altarul de vară al mănăstirii, informează Radio Renaşterea. La slujba de hram au fost prezenți în jur de 3000 de credincioși, veniți de pe Valea Bârgăului şi din alte zone ale judeţului Bistrița-Nasaud, precum și din Bucovina și chiar din Maramureş. La eveniment au participat oficialităţi locale şi centrale.


Mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului” de la Piatra Fântânele este aşezată la cota 1.200, în Pasul Tihuţa. Aflat la graniţa dintre Transilvania şi Moldova, aşezământul monahal este frecventat de mulţime de credincioşi din ambele regiuni, cărora li se adaugă numărul mare de turişti care tranzitează zona.

Biserica mănăstirii a fost construită în 1928, prin aprobarea înfiinţării unei mănăstiri de călugări. A funcţionat ca mănăstire de călugări până în anul 1960, când, prin decret, a devenit parohie a satului. La iniţiativa vrednicului de pomenire Mitropolitul Bartolomeu, în 11 aprilie 1995 a fost transformată din parohie în mănăstire de maici.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente