Invitaţie la tradiţionalul pelerinaj de Florii din Capitală

La finalul Sfintei Liturghii oficiate ieri, 29 martie, de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, în Catedrala Patriarhală, Preasfinţia Sa a invitat pe toţi credincioşii să participe la tradiţionalul pelerinaj de Florii din Capitală, din Sâmbăta lui Lazăr, anul acesta în ziua de 4 aprilie, informează “Ziarul Lumina”.

„Vă rugăm pe dumneavoastră, ca fii duhovniceşti ai Bisericii, să participaţi la acest pelerinaj ca mărturisitori ai credinţei în Mântuitorul Hristos. Pelerinajul va începe la Mănăstirea Radu Vodă, după ce va fi săvârşită Vecernia, care va începe de la ora 15:00, iar de la ora 16:00 se va îndrepta către Catedrala Patriarhală“, a precizat Preasfinţia Sa.

După citirea Sfintei Evanghelii, ierarhul a explicat Evanghelia Duminicii a cincea din Sfântul şi Marele Post, în care Mântuitorul Hristos a prevestit ucenicilor Săi, în drum spre Ierusalim, apropiata Sa Pătimire, şi Evanghelia închinată pomenirii Sfintei Cuvioasei Maria Egipteanca, în cadrul căreia Domnul Iisus Hristos iartă pe femeia păcătoasă care a venit în casa lui Simon fariseul pentru a-I uda cu lacrimi şi a-I unge cu mir picioarele Mântuitorului. Răspunsurile liturgice au fost date de Corala mixtă „Neagu Ionescu“ a Catedralei Arhiepiscopale din Buzău, dirijată de Geanin Cristian Oprea. La final, Preasfinţitul Părinte Episcop Timotei Prahoveanul a mulţumit, în numele Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, membrilor Coralei „Neagu Ionescu“ pentru frumoasa cântare şi pentru prima lor prezenţă în Catedrala Patriarhală.

Comentarii Facebook


Știri recente