Învierea lui Hristos este un act care s-a petrecut dincolo de istorie, a spus IPS Ioachim

Câteva mii de credincioși au participat la Sfânta Liturghie oficiată de IPS Ioachim în noaptea de Înviere pe o scenă special amenajată în curtea Catedralei Sfânta Cuvioasă Parascheva din Roman.

În Duminica Sfintelor Paști, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului a oficiat slujba Vecerniei, numită și A doua Înviere, în Catedrala Arhiepiscopală.

În cadrul slujbei din 16 aprilie 2017, textul evanghelic a fost citit în 12 limbi, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Învierea lui Hristos este un act care s-a petrecut dincolo de istorie, a spus IPS Ioachim. Ierarhul a explicat că faptele petrecute în noaptea Învierii pot fi pătrunse deplin numai cu ajutorul credinței.

Luni, 17 aprilie, în a doua zi de Paști, Înaltpreasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie în biserica Mănăstirii Ciolpani. În cadrul slujbei, chiriarhul a oficiat o hirotonie în preot și o hirotesie în duhovnic.

În aceeași zi, IPS Ioachim a sfințit capela funerară Sfântul Gheorghe din Parohia Orbic, aflată în vecinătatea Mănăstirii Ciolpani. Chiriarhul a participat apoi la un eveniment cultural organizat de parohie, intitulat Tradiții Pascale la Orbic.

Marți, 18 aprilie, ierarhul a slujit în parohia Sfinții Apostoli Petru și Pavel din localitatea Bărcu, Protopopiatul Buhuși. În cadrul Sfintei Liturghii, a oficiat Taina Sfântului Botez pentru fiul Elenei Ursache-Stoica, redactor șef la Radio Trinitas.

În cadrul slujbei, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre manifestarea puterii și a iubirii divine prin Înviere.

Puterea pe care o dă Hristos prin Înviere celor ce vor crede în El, constă în primul rând în a învinge păcatul. Mântuitorul Însuşi a participat la biruirea morţii nu numai ca om, ci și ca Dumnezeu, exercitând puterea Sa de Împărat, a subliniat chiriarhul.

În continuare, ierarhul a evidențiat semnele prezenței reale a lui Dumnezeu Cel înviat în Biserică.

Pâinea euharistică este un semn autentic al prezenței Sale; Lumina de la Ierusalim este un semn dumnezeiesc, ca multe altele, prin care Dumnezeu comunică cu noi; Liturghia însă, este cel mai important semn, unde Hristos este prezent real și substanțial, a concluzionat IPS Ioachim.

Comentarii Facebook


Știri recente

O săptămână de post și filantropie: Repere

A cincea săptămână din Postul Mare a fost o nouă săptămână a filantropiei la nivelul Bisericii Ortodoxe Române. Grăuntele de lumină Una dintre cele mai consistente campanii filantropice se desfășoară la Iași. În cadrul proiectului…