Învierea Domnului sărbătorită în Parohia Coslada, Spania

Învierea Domnului - Parohia Coslada (3)

Sute de români au prăznuit Învierea Domnului la Parohia Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul din Coslada, Spania.

După perioada de post, după o Săptămână a Pătimirilor Domnului binecuvântată, cu atâtea slujbe minunate, în noaptea Învierii Domnului credincioşii comunităţii Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul din Coslada s-au reunit în jurul sfântului altar pentru a primi lumina sfântă şi a participa la Sfânta Liturghie, a transmis pr. paroh George Cimpoca.

În cadrul Sfintei Liturghii numeroşi credincioşi s-au împărtăşit cu Sfintele Taine, iar la sfârşit au primit pască şi ouă roşii pregătite prin grija şi râvna credincioşilor din Consiliul şi Comitetul parohial, dar şi a altor credincioşi care şi-au adus partea lor de jertfă pentru pregătirea marelui praznic.

Duminică, 16 aprilie, în jurul prânzului, a fost oficiată Vecernia Învierii Domnului. În cadrul acestei slujbe, potrivit tradiţiei Bisericii noastre, Evanghelia de la Ioan (cap. 20, 19 – 25) a fost citită în mai multe limbi.

Sfânta Evanghelie a fost citită de tinerii parohiei în limbile: greacă, latină, ebraică, slavonă, bulgară, engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă, portugheză şi catalană, a transmis pr. paroh.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Pastorale Crăciun 2017 | PS Ignatie către părinţi: De modul cum le transmiteţi credinţa Bisericii noastre copiilor, depinde frumuseţea şi curăţia neamului nostru românesc

Episcopul Huşilor atrage atenţia în scrisoarea pastorală transmisă cu prilejul Sărbătorii Naşterii Domnului asupra provocărilor cu care se confruntă tinerii în ziua de astăzi. Părinţii au o mare responsabilitate, întrucât de modul cum le este…