Învierea Domnului sărbătorită în Parohia Coslada, Spania

Învierea Domnului - Parohia Coslada (3)

Sute de români au prăznuit Învierea Domnului la Parohia Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul din Coslada, Spania.

După perioada de post, după o Săptămână a Pătimirilor Domnului binecuvântată, cu atâtea slujbe minunate, în noaptea Învierii Domnului credincioşii comunităţii Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul din Coslada s-au reunit în jurul sfântului altar pentru a primi lumina sfântă şi a participa la Sfânta Liturghie, a transmis pr. paroh George Cimpoca.

În cadrul Sfintei Liturghii numeroşi credincioşi s-au împărtăşit cu Sfintele Taine, iar la sfârşit au primit pască şi ouă roşii pregătite prin grija şi râvna credincioşilor din Consiliul şi Comitetul parohial, dar şi a altor credincioşi care şi-au adus partea lor de jertfă pentru pregătirea marelui praznic.

Duminică, 16 aprilie, în jurul prânzului, a fost oficiată Vecernia Învierii Domnului. În cadrul acestei slujbe, potrivit tradiţiei Bisericii noastre, Evanghelia de la Ioan (cap. 20, 19 – 25) a fost citită în mai multe limbi.

Sfânta Evanghelie a fost citită de tinerii parohiei în limbile: greacă, latină, ebraică, slavonă, bulgară, engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă, portugheză şi catalană, a transmis pr. paroh.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente