Inaugurarea Peşterii Ialomiţei din cadrul Complexului Mănăstiresc Peştera Ialomicioarei

Sâmbătă, 26 iulie 2015, a avut loc inaugurarea Peşterii Ialomiţei, după ce aceasta a fost reabilitată complet şi modernizată din punct de vedere al mijloacelor ce susţin accesul pelerinilor şi turiştilor în condiţii optime în interiorul ei, prin intermediul unui proiect european, implementat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, după cum ne informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviştei.

Ceremonia a fost deschisa prin slujba de sfinţire a peşterii, săvârşită de un sobor de preoţi, în prezenţa a numeroşi invitaţi, pelerini şi turişti.

Mentionam faptul că această peşteră este un monument al naturii care găzduieşte de câteva sute de ani vechea vatră de sihăstrie şi spiritualitate ortodoxă şi românească, Mănăstirea Peştera Ialomiţei. Aceasta vorbeşte, prin nenumăratele sale vestigii, despre vechimea şi statornicia credinţei ortodoxe de pe aceste meleaguri şi a oferit bogate şi numeroase roade spirituale, sprijinind efortul de aprofundare al vieţii de credinţă al înaintaşilor noştri.

După aceea, domnul Conf. Univ. Dr. Adrian Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a prezentat obiectivele acestui proiect amplu de modernizare şi reabilitare, iar mai apoi, Grupul Coral Valachia Christiana al Arhiepiscopiei Târgoviştei împreună cu Filarmonica Muntenia, a prezentat un concert inaugural, chiar la intrarea în peşteră, acolo unde se află de fapt şi biserica mânăstirii.

Amintim că Arhiepiscopia Târgoviştei a sprijinit ridicarea în cadrul Mânăstirii Peştera Ialomiţei a unui Centru Cultural-Misionar, pentru pelerini şi a unei noi biserici, dar şi menţinerea în bune condiţii a bisericii de la intrarea în peşteră, venind astfel în întâmpinarea celor ce doresc să se bucure de frumuseţea credinţei, aşa cum este ea trăită aici, precum şi de frumuseţea acestor locuri binecuvântate de Dumnezeu, care îndeamnă la rugăciune, comuniune şi recunoştinţă către Creator.

Comentarii Facebook


Știri recente