Icoana Maicii Domnului Pantanassaa fost dăruită Parohiei Manasia II

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a avut loc sâmbătă, 1 august 2015, o procesiune cu icoana Maicii Domnului Pantanassa adusă de la Mănăstirea Vatopedu din Muntele Athos, a precizat Preot Bogdan Ionuț Stancu, Protopopul Urzicenilor.

Sfântul odor a fost primit la intrarea în localitatea Manasia, dinspre Urziceni, și purtat pe brațe de preoți. Mulțime de credincioși, copii în costume populare, alături de preoții din Protopopiatul Urziceni, însoțiți de părintele protopop Bogdan Ionuț Stancu, au participat la acest moment solemn.

Prin mijlocirea monahiei Cipriana Lupașcu de la Mănăstirea Ghighiu, care este fiică a satului, cu purtarea de grijă a Părintelui Paroh Theodoru Dragomir a fost realizată o copie a Icoanei Maicii Domnului Pantanassa. Aceasta a fost dusă și lăsată în Sfântul Munte, după care a fost sfințită de părinții athoniți, apoi a fost readusă în țară.

Icoana a fost depusă spre închinare în Biserica Pogorârea Sfântului Duh a Parohiei Manasia II și va rămâne pentru totdeauna ca să ocrotească această comunitate de creștini ortodocși și pe toți cei care se vor ruga înaintea ei.

Comentarii Facebook


Știri recente