Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Suzana va fi adusă în Bucureşti

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Suzana se va afla în Capitală în perioada 14-15 august 2015. Icoana va fi adusă în procesiune în biserica parohiei Apăratorii Patriei I (Protopopiatul Sector IV Capitală) cu prilejul hramului acestui locaş de cult, după cum aflăm de la Pr. Alexandru-Atanase Barna, Consilier eparhial Arhiepiscopia Bucureştilor.

„În acest an, dedicat în Patriarhia Română misiunii parohiei și mănăstirii, facem tuturor bucuria de a se închina icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Suzana, care datează de la începutul secolului al XIX-lea. Icoana a fost numită Maica Milostivirii de către călugărițele de aici pentru că numai Maica Domnului a purtat de grijă ca mănăstirea să aibă viață monahală neîntreruptă de peste 200 de ani, în ciuda vremurilor grele pe care le-a traversat”, se menţionează într-un articol postat pe site-ul parohiei Apăratorii Patriei I (parohia-aparatorii-patriei.ro)

***

Piatra de temelie pentru lăcaşul de cult a fost pusă la data de 4 septembrie 1932, lucrările de construcție începând la 1 august 1934. În anul 1937 biserica era sfințită, fără a fi însă pictată. Lucrările au continuat, însă mult îngreunate din cauza celui de-al doilea război mondial. Greutățile timpului, criza economică și iminența războiului au amânat finalizarea lor până după război. Astăzi, biserica se înscrie într-un dreptunghi de 22.74m x 13.76m, cu o înălțime la streașină de 4.80 m, la coamă 9.11 m, la vârful turlei mari 17.30 m și are formă de navă dreptunghiulară cu o mică absidă la altar. Are trei turle de secțiune octogonală, cea principală deasupra naosului și două mai mici (15 m la vârf) deasupra pronaosului.

Comentarii Facebook


Știri recente