Hramul Schitului de la Rignano Flaminio

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei, luni, 20 iulie 2015, zi în care Biserica Ortodoxă sărbătorește pe Sfântul Ilie, un grup de tineri aparținând Frăției Nepsis Lazio au participat la sărbătoarea hramului Schitului ortodox românesc ”Sfântul Ilie” din Rignano Flaminio (RM), schit care îl are ca egumen pe Preacuviosul Părinte Ștefan.

Situat undeva pe o colina, nu departe de muntele Sorate, pe via Flaminia, la aproape 50 km de Roma, schitul este încă departe de a fi definitivat după lucrările de amenajare începute cu doi ani în urmă. Actualmente, atât biserica, cât și clădirile adiacente sunt destul de primitoare, deși neterminate.

Ziua însorită de vară caniculară a început cu rugăciunea acatistului Sfântului, iar mai apoi a urmat Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de șase preoți și un diacon.

Ulterior, programul rezervat tinerilor a cuprins o călatorie cu mașina spre rezevația naturală a Parcului Regional Vejo, loc minunat unde plantele foarte diversificate și formele de relief se împletesc armonios, dând naștere unui ambient extrem de atractiv.

Comentarii Facebook


Știri recente