Hramul Parohiei Timişoara-Plopi

La praznicul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, Parohia Timişoara-Plopi, din Protopopiatul Timişoara II şi-a sărbătorit hramul. Bucuria credincioşilor adunaţi la hram a fost încununată de prezenţa în mijlocul lor a Înaltpreasfinţitului Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timişoarei şi Mitropolitul Banatului.

Înaltpreasfinţia Sa a participat la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie săvârşită de către parohul bisericii, cu hramul „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“, părintele Zaharia Pereş, consilier cultural al Arhiepiscopiei Timişoarei, împreună cu arhid. Ioan Radu, secretar eparhial, potrivit mitropolia-banatului.ro.

La slujbă au participat foarte mulţi enoriaşi şi copiii din parohie, precum şi credincioşi timişoreni. În cadrul slujbei, a fost rostită o rugăciune de binecuvântare a prinoasele pregătite de credincioşii parohiei cu ocazia hramului bisericii.

După slujbă, Chiriarhul Banatului a rostit celor prezenţi un cuvânt de învăţătură în care subliniat câteva învăţături referitoare la viaţa, activitatea şi martiriul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel. Înainte de plecare, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan i-a binecuvântat pe toţi credincioşii prezenţi, a felicitat pe cei care poartă numele Sfinților Apostoli Petru și Pavel şi a împărţit iconiţe.

Comentarii Facebook


Știri recente