Hramul mănăstirii Soporul de Câmpie. Slujba a fost oficiată de Mitropolitul Clujului (VIDEO)

Mănăstirea clujeană „Sfânta Treime” de la Soporul de Câmpie și-a sărbătorit luni, 5 iunie 2017, hramul. Slujba a fost oficiată de IPS Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, informează Radio Renaşterea.

Din sobor a făcut parte şi exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, Arhim. Dumitru Cobzaru.

Programul liturgic a debutat în jurul orei 8:30 cu Acatistul Sfintei Treimi, urmat de Liturghie.

În cadrul omiliei sale, Părintele Mitropolit a vorbit despre dogma Sfintei Treimi.

Preasfânta Treime, a explicat ierarhul, este preamărită de Biserică în cultul liturgic. Orice rugăciune şi slujbă începe cu invocarea Preasfintei Treimi.

La finalul Liturghiei a fost oferită Crucea transilvană lui Adrian Sbârci, un antreprenor bistrițean care a ajutat financiar mănăstirea în repetate rânduri.

Așezământul monahal de la Soporul de Câmpie a luat ființă ca schit în urma cu 25 de ani și are în prezent patru viețuitori. Piatra de temelie a fost aşezată de vrednicul de pomenire Arhiepiscopul Teofil Herineanu. Biserica mănăstirii a fost sfințită în anul 2002.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente
IPS Iosif în Belgia (6)

Pruncii sunt binecuvântarea familiei, a spus IPS Iosif

Prezent duminica aceasta în parohia Sfinții Ioachim și Ana din Hoogstraten, Belgia, IPS Iosif a vorbit comunităţii româneşti despre familia creştină şi pericolele de care este ameninţată în aceste vremuri. Pruncii sunt binecuvântarea familiei, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa. Ierarhul…

Revista Chemarea Credinţei – numărul 51

A apărut numărul 51 (Septembrie– Octombrie 2017) al revistei Chemarea Credinţei, publicaţia Patriarhiei Române adresată copiilor și familiei creștine. În acest număr, editorialul Din înțelepciunea copiilor este redactat de Ionuț Gerorge Mihăeș.Textul are titlul Sfinte…