Hramul Mănăstirii Radu Negru

Marți, 23 aprilie 2013, când Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Radu Negru din Protopopiatul Călărași, informează sf-esc.ro

Sub protia Preasfinției Sale au participat la slujbă preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail Mîț, Exarhul Mănăstirilor și Schiturilor, preacucernicul părinte consilier Daniel Enașcu, preacucernicul părinte Ramon Eugen Ilie, Protopopul Călărașilor, stareții mănăstirilor învecinate și un ales sobor de preoți și diaconi.

La momentul predicii, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a vorbit despre viața, eroismul credinței și jertfa prin care Sfântul Mucenic Gheorghe l-a mărturisit pe Hristos. A vorbit despre ajutorul spiritual pe care prăznuirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe îl dă fiecăruia dintre noi în urcușul duhovnicesc din Sfântul și Marele Post. L-a binecuvântat pe părintele stareț, obștea mănăstirii și credincioșii prezenți, urându-le post ușor și ajutor de la Dumnezeu în această scurtă perioadă care a mai rămas până la Învierea Mântuitorului Iisus Hristos.

După Sfânta Liturghie, Întâistătătorul Eparhiei, înconjurat de soborul de slujitori, a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori, slujitori și binefăcători.

Comentarii Facebook


Știri recente