Hramul Mănăstirii Cormaia

De praznicul Tăierii capului Sfântului Ioan Botezătorul, Mitropolitul Clujului a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Cormaia, care și-a serbat în această zi hramul, informează radiorenasterea.ro.

În cuvântul de învățătură, Înaltpresfințitul Părinte Andrei a vorbit despre întreita demnitate de virtuți pe care le întâlnim la Înaintemergătorul Domnului: „Dăm slavă lui Dumnezeu pentru că încă o dată, chemați de Sfântul Ioan Botezătorul, ne găsim la mănăstirea de la Cormaia pentru a-i sărbători hramul. Una dintre cântări spune foarte frumos și profund: Ce te vom numi proorocule? Înger, apostol sau mucenic? Înger, pentru că ai viețuit ca fiind fără de trup. Apostol, pentru că i-ai învățat pe păgâni, și mucenic pentru că ți s-a tăiat capul pentru Hristos? Pe Acela roagă-l să mântuiască sufletele noastre. Așadar, întreita demnitate de virtuți pe care le găsim la Sfântul Ioan Botezătorul sunt acestea: înger, apostol și mucenic”.

La finalul Sfintei Liturghii săvârșite pe Altarul de vară al așezământului monahal, Înaltpresfințitul Andrei a acordat Crucea Transilvană primarului din Sângeorz-Băi, Roland Venig, pentru implicarea în susținerea nenumăratelor lucrări desfășurate de biserică în zonă.

Mănăstirea Cormaia a fost reinființată în anul 1994, pe o veche vatră monahală. În ultimii ani, în cadrul ansamblului mănăstiresc a fost construită o biserică din zid ce poartă hramul „Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul”. Mănăstirea de maici este condusă de stareța Ecaterina Ghiran și îl are ca duhovnic pe părintele Nicodim Sângeorzan.

Comentarii Facebook


Știri recente