Hramul de vară al Parohiei Ingolstadt | Sf. Willibald de Eichstätt este unul din ocrotitorii lăcașului de cult

Parohia Ingolstadt din Germania își va sărbători în 8 iulie 2017 cel de-al doilea ocrotitor. Sfânta Liturghie cu prilejul cinstirii Sfântului Willibald de Eichstätt va fi oficiată de PS Sofian Brașoveanul. Slujba va începe de la ora 09:30, potrivit site-ului oficial al Parohiei.

După Sfânta Liturghie va avea loc agapa frățească. În continuare, ierarhul va face o vizită în sala Școlii parohiale unde au loc lunar întâlnirile dintre preotul paroh și membrii comunității. Apoi, Episcopul vicar al Germaniei, Austriei și Luxemburgului va prezida ședința Consiliului Parohial.


Născut în anul 700 în localitatea Wessex din Anglia, Willibald a fost un misionar anglo-saxon pe teritoriul Germaniei de astăzi. Unii afirmă că a fost unul dintre nepoţii Sf. Bonifatie. Sf. Willibald este cel care a înfiinţat episcopia de Eichstätt şi mai multe mănăstiri. El este sărbătorit în fiecare an în data de 7 iulie de Bisericile Ortodoxă şi Catolică.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente
Hramul Bisericii Sf. Ilie din Galaţi (4)

Sfântul Ilie cinstit la Galaţi

IPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat astăzi Sfânta Liturghie la Biserica din cartierul gălăţean Micro 17. Lăcaşul de cult şi-a serbat ocrotitorul, pe Sfântul Profet Ilie. Sfântul Ilie, unul dintre cei mai importanţi…